Држављани Сјеверне Македоније из храмова СПЦ у Црној Гори украли 15.000 евра

29.05.2021. 14:20
0
ИЗВОР: СРНА

Полиција у Бару ухапсила је јутрос држављане Сјеверне Македоније чији су иницијали Т.П. (40) и В.Г. (38), осумњичене за крађе из православних цркава на подручју тог града, саопштено је црногорске Управе полиције.

Полиција је навела да је претресом апартмана који су Т.П. и В.Г. изнајмили у Добрим Водама пронашла 15.000 евра, дио предмета отуђених из Храма и цркве, већу количина цигарета, мобилних телефона и лап-топ који потичу из других кривичних дјела извршених како се сумња на подручју Бара, Херцег Новог и Хрватске.

– Они су, како се сумња, кривично дјело на штету Саборног Храма Светог Јована Владимира извршили у ноћи између 22. и 23. маја тако што је Т.П. провалио врата Храма, одакле су он и В.Г. отуђили око 15.000 евра, већи број сребрних ланаца и привезака, двије круне за вјенчања и златно-сребрну панагију са натписом на полеђини, таблет – наведено је у саопштењу.

Криминалистичком обрадом је утврђено да су се након тога Т.П. и В.Г. “удаљили до изнајмљеног апартмана у Добрим Водама”.

Полиција је навела да су лица Т.П. и В.Г. осумњичена да су 26. маја дошла у село Јасен-Црмница, гдје је Т.П. “са намјером стицања противправне имовинске користи са прозора цркве Свете Тројице узео кључ и из унутрашњости цркве отуђио око 200 долара и око 60 евра”.

Припадници Центра безбједности Бар су претесом апартмана у којем су били смјештени пронашли украдене ствари и и оне ће бити враћени оштећенима, додаје се у саопштењу.

– Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су осумњичене особе имала намјеру да обаве данас још један имовински деликт на штету Манастира Острог – додаје се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 51m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 43m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 34m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 19m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 26m
    4