Држављани Сјеверне Македоније из храмова СПЦ у Црној Гори украли 15.000 евра

29.05.2021. 14:20
0
ИЗВОР: СРНА

Полиција у Бару ухапсила је јутрос држављане Сјеверне Македоније чији су иницијали Т.П. (40) и В.Г. (38), осумњичене за крађе из православних цркава на подручју тог града, саопштено је црногорске Управе полиције.

Полиција је навела да је претресом апартмана који су Т.П. и В.Г. изнајмили у Добрим Водама пронашла 15.000 евра, дио предмета отуђених из Храма и цркве, већу количина цигарета, мобилних телефона и лап-топ који потичу из других кривичних дјела извршених како се сумња на подручју Бара, Херцег Новог и Хрватске.

– Они су, како се сумња, кривично дјело на штету Саборног Храма Светог Јована Владимира извршили у ноћи између 22. и 23. маја тако што је Т.П. провалио врата Храма, одакле су он и В.Г. отуђили око 15.000 евра, већи број сребрних ланаца и привезака, двије круне за вјенчања и златно-сребрну панагију са натписом на полеђини, таблет – наведено је у саопштењу.

Криминалистичком обрадом је утврђено да су се након тога Т.П. и В.Г. “удаљили до изнајмљеног апартмана у Добрим Водама”.

Полиција је навела да су лица Т.П. и В.Г. осумњичена да су 26. маја дошла у село Јасен-Црмница, гдје је Т.П. “са намјером стицања противправне имовинске користи са прозора цркве Свете Тројице узео кључ и из унутрашњости цркве отуђио око 200 долара и око 60 евра”.

Припадници Центра безбједности Бар су претесом апартмана у којем су били смјештени пронашли украдене ствари и и оне ће бити враћени оштећенима, додаје се у саопштењу.

– Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су осумњичене особе имала намјеру да обаве данас још један имовински деликт на штету Манастира Острог – додаје се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
Ревитализација путног правца преко Шћепан Поља најважнији пројекат Ревитализација путног правца преко Шћепан Поља најважнији пројекат
Пјешке прешли 420 километара да помогну другу и моле се за њега у Острогу Пјешке прешли 420 километара да помогну другу и моле се за њега у Острогу
Најчитаније
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  18h 26m
  0
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  6h 24m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  12h 39m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  14h 28m
  0
 • Свједок: Причао сам са дјететом да не чује како му силују мајку
  14h 5m
  0