Држављанима БиХ омогућен улазак у Хрватску уз одређене услове

30.06.2020. 18:04
0
ИЗВОР: СРНА

Одлуком хрватског Штаба цивилне заштите држављанима трећих земаља, укључујући БиХ, омогућен је улазак у Хрватску уз испуњавање одређених услова, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Одлука о привременој забрани преласка преко граничних прелаза Хрватске, када је ријеч о држављанима трећих земаља, укључујући БиХ, не примјењује се на здравствене раднике, здравствене истраживаче и сараднике, стручњаке за бригу о старијима, те особе које захтијевају хитно медицинско лијечење, прекограничне раднике, превознике робе и друго прометно особље у мјери у којој је то потребно.

Одлука се не примјењују на дипломате, полицијске службенике у обављању послова, службе и тимове Цивилне заштите, особље међународних организација и међународно војно особље у обављању функција путнике у транзиту, особе које путују због туристичких или других пословних разлога или које имају други привредни интерес, те оне које путују због школовања или других личних разлога.

Особе које испуњавају наведене услове потребно је да се најаве онлајн посредством апликације entercroatia.mup.hr и оставе потребне податке да се не би стварале гужве на граничним прелазима приликом њиховог испуњавања.

Особама које испуњавају ове услове биће омогућен прелазак преко граничних прелаза Хрватске, уз придржавање општих и посебних препорука и упутстава Хрватског завода за јавно здравство.

Одлука ступа на снагу сутра и примјењује се до 15. јула, наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца БиХ за деценију остала без скоро 50.000 средњошколаца
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
 • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
  20h 5m
  17
 • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  22h 54m
  0
 • Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
  12h 55m
  0
 • Наташа успјешно оперисана: Опоравак зависи и од наше помоћи (ФОТО)
  10h 44m
  0
 • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
  18h 41m
  0