Državljanima BiH omogućen ulazak u Hrvatsku uz određene uslove

30.06.2020. 18:04
0
IZVOR: SRNA

Odlukom hrvatskog Štaba civilne zaštite državljanima trećih zemalja, uključujući BiH, omogućen je ulazak u Hrvatsku uz ispunjavanje određenih uslova, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prelaza Hrvatske, kada je riječ o državljanima trećih zemalja, uključujući BiH, ne primjenjuje se na zdravstvene radnike, zdravstvene istraživače i saradnike, stručnjake za brigu o starijima, te osobe koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje, prekogranične radnike, prevoznike robe i drugo prometno osoblje u mjeri u kojoj je to potrebno.

Odluka se ne primjenjuju na diplomate, policijske službenike u obavljanju poslova, službe i timove Civilne zaštite, osoblje međunarodnih organizacija i međunarodno vojno osoblje u obavljanju funkcija putnike u tranzitu, osobe koje putuju zbog turističkih ili drugih poslovnih razloga ili koje imaju drugi privredni interes, te one koje putuju zbog školovanja ili drugih ličnih razloga.

Osobe koje ispunjavaju navedene uslove potrebno je da se najave onlajn posredstvom aplikacije entercroatia.mup.hr i ostave potrebne podatke da se ne bi stvarale gužve na graničnim prelazima prilikom njihovog ispunjavanja.

Osobama koje ispunjavaju ove uslove biće omogućen prelazak preko graničnih prelaza Hrvatske, uz pridržavanje opštih i posebnih preporuka i uputstava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odluka stupa na snagu sutra i primjenjuje se do 15. jula, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole
Gužve na tri granična prelaza Gužve na tri granična prelaza
Ženu i dijete napali u Sarajevu zbog majice sa obilježjem "Crvene zvezde" Ženu i dijete napali u Sarajevu zbog majice sa obilježjem "Crvene zvezde"
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  9h 0m
  0
 • Na Nišićima obilježeno 150 godina postojanja hrama Svetih apostola Petra i Pavla (FOTO)
  23h 17m
  14
 • Dječak (10) pogođen iz vazdušne puške u parku
  22h 14m
  0
 • Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku
  7h 34m
  2
 • Vozač iz BiH pod dejstvom kokaina vozio bez vozačke dozvole
  22h 6m
  1