Држављанин Србије украо Пикасову слику у Швајцарској па је продао на пијаци за 150 евра

16.03.2023. 11:15
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Држављанин Србије (37) , поријеклом са КиМ, осуђен је у Швајцарској на четири и по године затвора због пљачке која се догодила 2020. године.

Како преноси швајцарски Блицк, двојица разбојника украла су оригиналне слике једног од највећих умјетника, Пабла Пикаса, вриједне око 50.000 франака по комаду.

- Читав процес је вођен пред окружним судом у Вајнфелдену, а Србину је суђено на основу ДНК трагова на мјесту злочина. Осумњичени није ухапшен након пљачке, већ га је полиција затекла у другој пљачки 2021. године, а потом се испоставило да се за њим трага због још кривичних дјела - преносе швајцарски медији.

Осумњичени је на суду изјавио да ни данас не зна гдје се налазе слике.

- Када смо украли двије слике нисмо знали да су праве, мислили смо да су копије, па смо смо их продали непознатом човјеку за 150 евра - рекао је он на суду.

Како пишу тамошњи медији, мушкарац је на суду давао контрадикторне изјаве и у једном моменту се чак и расплакао.

- Признао је да је са својим партнером провалио у кућу старијег мушкарца (80), али је тврдио да је све изгледало другачије у односу на оно за шта га сада оптужју на суду. Новац од слика прокоцкао је на покеру и истакао је да није желио да се старцу било шта догоди, те да је дан након пљачке дошао у кућу да би видио да ли се старац ослободио и да ли је добро. Рекао је да је пљачка планирана, али да нису жељели да се неко буде повријеђен - пише портал Блицк.

Коментари 0
Повезане вијести
"Краљица џепароша" поново у акцији "Краљица џепароша" поново у акцији
Лица осумњичена за крађу 11 тона угља Лица осумњичена за крађу 11 тона угља
Са стоваришта у Сокоцу украо моторне пиле и пнеуматске пиштоље Са стоваришта у Сокоцу украо моторне пиле и пнеуматске пиштоље
Најчитаније
 • Преминуо Сретен Срето Петронић
  4h 29m
  1
 • Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
  4h 32m
  0
 • "Краљица џепароша" поново у акцији
  11h 15m
  3
 • Упозорење: Снажан циклон иде према региону, очекује се јако невријеме
  5h 41m
  0
 • Земљотрес јачине 2,8 степена на подручју Сарајева
  10h 14m
  0