Државно првенство БиХ у модерним плесовима у Палама

28.05.2020. 17:45
0
ИЗВОР: Катера

У организацији Савеза модерних плесова у БиХ и Плесног студија "Орион" из Пала 7. и 8. новембра 2020. године биће одржано Државно првенство БиХ у СПЦ "Пеки", које је првобитно требало да се одржи у јуну текуће године.

Државно првенство БиХ је финално такмичење у једној плесно-такмичарској сезони, а клубови, тренери и плесачи годину дана раде на припреми квалитетне кореографије коју ће показати на овом првенству, у циљу освајања најбољег резултата.

Према ријечима руководиоца ПС "Орион" из Пала Драгана Веселиновића, циљ такмичења јесте да плесачи освоје најбољи резултат који ће их одвести на Европско и Свјетско првенство у текућој години.

- Технички и директни организатор Државног првенства мора имати довољно искуства и знања, као и адекватне услове да би добио овако једну сложену организацију првенства - каже Веселиновић и додаје да ће се клубови на поменутом такмичењу у новембру представити кроз три групе плесних категорија.

Према његовим ријечима, плесачи ће наступити у групама плесова попут Street dance, Hip hop, Disco dance, Break, Electric, Disco Show, Street show; Perfoming arts, Ballet, Show Dance, Modern, Belly Dance, Couple dance disciplines, Argentine tango, Salsa, Merenque, Bachata, Caribean dances и у многим другим.

На Првенству БиХ такмичари ће наступити у старосним категоријама дјеце до 7 година, од 1 до 10 година, од 11-12 година, јуниори до 14 и 16 година, одрасли у категорији од 17 до 30 и од 30 до 50 година, те сениори у категорији преко 50 година старости.

- Ове године, имајући у виду сложеност ситуације, ипак очекујемо да се пријаве 23 клуба са преко 1.500 плесача са цијелог простора БиХ. Судије које ће вршити процјену плесних кореографија су из нашег Савеза и биће подијељени по својим ужим специјалностима током два дана - каже Веселиновић.

Плесни студио "Орион" из Пала ће се представити са својим плесачима из Пала и Источног Сарајева, који ће се максимално припремити и током љетних мјесеци са жељом да покажу најбоље из овог Студија и остваре што боље резултате.

Према Веселиновићевим ријечима, у току је упис нових чланова у ПС "Орион", а заинтересовани родитељи заједно са дјецом се могу јавити на термин тренинга 2., 4. и 6. јуна у ТЦ "Бест" (први спрат) сваким даном од 18:00 часова.

Главни покровитељ Државног првенства БиХ у модерним плесовима је општина Пале.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Добар наступ каратиста "Славије" на Државном првенству Добар наступ каратиста "Славије" на Државном првенству
Плесна група ”Фуего” из Источног Сарајева (ВИДЕО) Плесна група ”Фуего” из Источног Сарајева (ВИДЕО)
Пиротехника „Орион“: Оглас за посао Пиротехника „Орион“: Оглас за посао
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    17h 1m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    20h 40m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    15h 10m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    3h 51m
    0
  • Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра
    22h 7m
    1