Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima u Palama

28.05.2020. 17:45
0
IZVOR: Katera

U organizaciji Saveza modernih plesova u BiH i Plesnog studija "Orion" iz Pala 7. i 8. novembra 2020. godine biće održano Državno prvenstvo BiH u SPC "Peki", koje je prvobitno trebalo da se održi u junu tekuće godine.

Državno prvenstvo BiH je finalno takmičenje u jednoj plesno-takmičarskoj sezoni, a klubovi, treneri i plesači godinu dana rade na pripremi kvalitetne koreografije koju će pokazati na ovom prvenstvu, u cilju osvajanja najboljeg rezultata.

Prema riječima rukovodioca PS "Orion" iz Pala Dragana Veselinovića, cilj takmičenja jeste da plesači osvoje najbolji rezultat koji će ih odvesti na Evropsko i Svjetsko prvenstvo u tekućoj godini.

- Tehnički i direktni organizator Državnog prvenstva mora imati dovoljno iskustva i znanja, kao i adekvatne uslove da bi dobio ovako jednu složenu organizaciju prvenstva - kaže Veselinović i dodaje da će se klubovi na pomenutom takmičenju u novembru predstaviti kroz tri grupe plesnih kategorija.

Prema njegovim riječima, plesači će nastupiti u grupama plesova poput Street dance, Hip hop, Disco dance, Break, Electric, Disco Show, Street show; Perfoming arts, Ballet, Show Dance, Modern, Belly Dance, Couple dance disciplines, Argentine tango, Salsa, Merenque, Bachata, Caribean dances i u mnogim drugim.

Na Prvenstvu BiH takmičari će nastupiti u starosnim kategorijama djece do 7 godina, od 1 do 10 godina, od 11-12 godina, juniori do 14 i 16 godina, odrasli u kategoriji od 17 do 30 i od 30 do 50 godina, te seniori u kategoriji preko 50 godina starosti.

- Ove godine, imajući u vidu složenost situacije, ipak očekujemo da se prijave 23 kluba sa preko 1.500 plesača sa cijelog prostora BiH. Sudije koje će vršiti procjenu plesnih koreografija su iz našeg Saveza i biće podijeljeni po svojim užim specijalnostima tokom dva dana - kaže Veselinović.

Plesni studio "Orion" iz Pala će se predstaviti sa svojim plesačima iz Pala i Istočnog Sarajeva, koji će se maksimalno pripremiti i tokom ljetnih mjeseci sa željom da pokažu najbolje iz ovog Studija i ostvare što bolje rezultate.

Prema Veselinovićevim riječima, u toku je upis novih članova u PS "Orion", a zainteresovani roditelji zajedno sa djecom se mogu javiti na termin treninga 2., 4. i 6. juna u TC "Best" (prvi sprat) svakim danom od 18:00 časova.

Glavni pokrovitelj Državnog prvenstva BiH u modernim plesovima je opština Pale.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dobar nastup karatista "Slavije" na Državnom prvenstvu Dobar nastup karatista "Slavije" na Državnom prvenstvu
Plesna grupa ”Fuego” iz Istočnog Sarajeva (VIDEO) Plesna grupa ”Fuego” iz Istočnog Sarajeva (VIDEO)
Pirotehnika „Orion“: Oglas za posao Pirotehnika „Orion“: Oglas za posao
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    18h 57m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    22h 36m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    17h 6m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    5h 47m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    3h 33m
    0