Дубровник од јуна уводи летове за Њујорк и Лос Анђелес

04.05.2021. 14:20
0
ИЗВОР: Танјуг

Нова авиокомпанија “Pragusa.One” најавила је да ће 21. јуна успоставити директне летове који ће повезати Дубровник са Њујорком, а дан касније и са Лос Анђелесом.

Продаја карата почиње 24. маја, навела је “Pragusa.One” у саопштењу достављеном Танјугу.

Планира се базирање активности на аеродромима у Прагу и Дубровнику, што потврђује и сам назив компаније који је спој имена Прага и Рагузе – историјског назива Дубровника.

Летови из САД крећу са аеродрома Njuark (EWR) у Њу Џерзију, код Њујорка, и са међународног аеродрома у Лос Анђелесу (LAX). Авиони ће на обје линије превозити путнике три пута недјељно, све до краја октобра.

“Pragusa.One” ће на линији EWR-DBV-EWR користити авион А330-300. На тој линији летови су најављени сваког понедјељка, сриједе и суботе с поласком из Њујорка. Erbas А340 биће ангажован на линији Лос Анђелес-Дубровник, уторком, четвртком и недјељом.

“Er Srbija” је једина авиокомпанија у региону која током цијеле године има редован директан саобраћај са Њујорком.

Авиони из Београда до главног њујоршког аеродрома лете три пута недјељно. Од прије неколико дана на тој линији саобраћа А330-200 са ликом једног од највећих свјетских научника Николе Тесле.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти дубровачким Страдуном урлали „За дом спремни" (ВИДЕО) Матуранти дубровачким Страдуном урлали „За дом спремни" (ВИДЕО)
Пуцњава на улицама Њујорка, рањено више лица Пуцњава на улицама Њујорка, рањено више лица
Ђоковић би због одлуке градоначелника Њујорка ипак могао играти "US Open" Ђоковић би због одлуке градоначелника Њујорка ипак могао играти "US Open"
Најчитаније
 • Преминуо др Дејан Кафка
  23h 43m
  8
 • Упуцан Радоје Звицер, шеф кавачког клана тешко рањен?
  16h 48m
  0
 • ОО СДС Калиновик: Спрема се велика изборна превара
  23h 14m
  7
 • Серијски силоватељ Игор Милошевић поново иза решетака
  20h 32m
  0
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  5h 2m
  0