Душану Пејићу „Награда Љубомир Стојановић" Матице српске

06.09.2021. 12:06
1
ИЗВОР: Катера

Жири за додјелу Награде "Љубомир Стојановић" у саставу: проф. др Исидора Бјелаковић, проф. др Јасмина Дражић, проф. др Наташа Киш, проф. др Весна Ломпар, проф. др Александар Милановић и проф. др Вања Станишић, прегледали су 18 радова, које су доставиле одговарајуће катедре из Београда, Новог Сада, Пала, Новог Пазара, Бањалуке и Ниша.

Жири је донио једногласну одлуку да прву награду додијели Душану Пејићу, са Филозофског факултета Пале, за рад Језичко-стилске доминанте у роману Наше тамновање Јездимира Дангића.

Другу награду освојила је Тамара Ђурић са Филолошког факултета у Беораду за рад Језичка слика детета у Речнику косовско-метохијског дијалекта Глигорија Елезовића,

Трећа награда припала је Маји Степанов са Филозофског факултета у Новом Саду, за рад Именичка синтагма са надежним детерминатором у Андрићевој збирци приповиједака Београдске приче и Марини Баги, са Филолошког факултета у Београду, за рад О синтаксичком и семантичком понашању глагола оставити.

Жири је похвалио и рад Јелене Лукић – Статус сјеверномакедонских говора у балканскословенским дијалектологијама, Ђорђа Шуњеваревића – Именице са суфиксом –ост мотивисане придјевима на на – (а)н, -ни у српском језику и Николе Михајловића – Творба и статус (мање) познатих предмета у савеменом српском језику.

Уручење награде биће одржано 1. новембра у 12 часова у Свечаној сали Матице српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Jane 06.09.2021. 13:23
    Све честитке овом младом и успјешном човјеку!
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“ Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“
Весни Капор награда за роман "Маша и медведи" Весни Капор награда за роман "Маша и медведи"
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 26m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 31m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 14m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 20m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 48m
    0