Душко Бошковић: Маскарада

17.07.2020. 19:17
0
ИЗВОР: Катера

Гледам људе око себе како се труде да задрже мало здравог разума излуђени медијским притисцима и све више опречним вијестима и информацијама везаним за коронавирус. Народ је доведен у ситуацију да ни сам више не зна зашто носи маске, и ово је постало више питање вјере и принуде него знања и стварне потребе. Рукавице су као доста глупа мјера већ избачене из програма малтретирања становника.

Најзаступљеније међу народом су маске од тканине. Можда зато што се могу направити и у кућној радиности. Чак су се почели и дизајнери надметати ко ће да направи допадљивију маску како би се лакше продала. Ове најчешће маске су уједно и најнекорисније, и не само то, чак су и штетне. 

Људи често маске носе на подбрадку или око руке, гдје се човјек доста зноји, па тако маска скуплја околну прашину и зној у којем се бактерије због топлине тијела јако лако множе. И онда ту маску ставе на уста када морају ући у објекат да се испоштује препорука најкорумпираније установе на свијету. Они који стално носе маску су у још горој ситуацији. Човјек издише водену пару која кваси маску која веома брзо постаје плодно тло за сваку врсту штеточина које се онда стално удишу. Закључак који се сам намеће је да су велика већина маски које се носе већа штета по здравље него корист.

Слика

На овој илустрацији видимо како и колико штетних ствари човјек избацује из плућа. Све те штетне ствари маска заустави, и носилац маске све то поново удахне себи у плућа назад. И тако се тијело закисељава угљеним оксидима, што погодује сваком раку, пошто он воли киселу средину. Тако маска поред функције брњице, добија и нову функцију тихог и поузданог средства за еутаназију.

Углавном све маске које се виђају по улицама код обичног свијета не штите носиоца ни од једног вируса, а болесни који је носе ће само спорије да оздраве, ако не и да оболе још горе.

Огромној већини самомислећих људи који се зову теоретичари завјере,је на крају сасвим јасно да прави разлози инсистирања да се маске морају носити нису уопште они у које нас желе убиједити. Разлози су сасвим други. 

Можете ли ви пробати да досегнете који су то прави разлози? Мени рецимо нису јасни ови наши политичари који намећу правило обавезног ношења маске преписујући стране препоруке. Ко ће гласати за њих ако нас све побију раком.

Коментари 0
Повезане вијести
Умовање над календаром за 1902. годину (ВИДЕО) Умовање над календаром за 1902. годину (ВИДЕО)
Сарајевска прича - ЈАТ-ов небодер (ВИДЕО) Сарајевска прича - ЈАТ-ов небодер (ВИДЕО)
Највјероватније поријекло ријечи Балкан (ВИДЕО) Највјероватније поријекло ријечи Балкан (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 56m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 29m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    17h 10m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 21m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    21h 35m
    0