Два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Српске за Јабланицу

16.08.2021. 15:35
0
ИЗВОР: СРНА

Два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске биће ангажована на гашењу пожара у Јабланици, рекао је Срни директор Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић.

Новитовић је навео да ће хеликоптери најкасније до 16.00 часова бити у Јабланици, те напоменуо да ће један бити ангажован за извиђање, а други на гашењу пожара.

- Користи се водозахват Јабланичког језера за гашење пожара. Колеге из Федералне управе цивилне заштите обезбиједиле су све остало што је потребно у припреми гашења пожара из ваздуха, као што је одређивање локације пожара, обим пожаришта, површина - рекао је Новитовић.

Он је појаснио да је захтјев за ангажман хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске прослијеђен на основу Споразума о сарадњи у остваривању циљева заштите и спасавања између Федералне управе цивилне заштите и Републичке управе цивилне заштите.

- Федерална управа цивилне заштите је упутила захтјев Републичкој управи цивилне заштите за ангажовање ресурса за гашење пожара из ваздуха. На основу тог споразума Републичке управа цивилне заштите је упутила захтјев Хеликоптерском сервису Републике Српске који ће ангажовати два хеликоптера - рекао је Новитовић.

Пожар се на подручју Јабланице током претходне ноћи проширио и приближио насељу Доња Јабланица, при чему су и даље угрожени објекти на локалитету Комадиново врело.

Коментари 0
Повезане вијести
Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама
Транспортован пацијент из Болнице "Србија" у УКЦ у Бањалуци Транспортован пацијент из Болнице "Србија" у УКЦ у Бањалуци
Успјешно транспортована два пацијента, један у Београд, други на УКЦ Успјешно транспортована два пацијента, један у Београд, други на УКЦ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    5h 37m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    14h 29m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    8h 20m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    12h 5m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    10h 6m
    0