Dva helikoptera Helikopterskog servisa Srpske za Jablanicu

16.08.2021. 15:35
0
IZVOR: SRNA

Dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske biće angažovana na gašenju požara u Jablanici, rekao je Srni direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je naveo da će helikopteri najkasnije do 16.00 časova biti u Jablanici, te napomenuo da će jedan biti angažovan za izviđanje, a drugi na gašenju požara.

- Koristi se vodozahvat Jablaničkog jezera za gašenje požara. Kolege iz Federalne uprave civilne zaštite obezbijedile su sve ostalo što je potrebno u pripremi gašenja požara iz vazduha, kao što je određivanje lokacije požara, obim požarišta, površina - rekao je Novitović.

On je pojasnio da je zahtjev za angažman helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske proslijeđen na osnovu Sporazuma o saradnji u ostvarivanju ciljeva zaštite i spasavanja između Federalne uprave civilne zaštite i Republičke uprave civilne zaštite.

- Federalna uprava civilne zaštite je uputila zahtjev Republičkoj upravi civilne zaštite za angažovanje resursa za gašenje požara iz vazduha. Na osnovu tog sporazuma Republičke uprava civilne zaštite je uputila zahtjev Helikopterskom servisu Republike Srpske koji će angažovati dva helikoptera - rekao je Novitović.

Požar se na području Jablanice tokom prethodne noći proširio i približio naselju Donja Jablanica, pri čemu su i dalje ugroženi objekti na lokalitetu Komadinovo vrelo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Požari u desetak gatačkih sela, vatra se približila kućama Požari u desetak gatačkih sela, vatra se približila kućama
Transportovan pacijent iz Bolnice "Srbija" u UKC u Banjaluci Transportovan pacijent iz Bolnice "Srbija" u UKC u Banjaluci
Uspješno transportovana dva pacijenta, jedan u Beograd, drugi na UKC Uspješno transportovana dva pacijenta, jedan u Beograd, drugi na UKC
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    16h 37m
    10
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    23h 18m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    3h 41m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    15h 25m
    0
  • Na aerodromu otkrivena vreća sa zmijama u pantalonama putnika
    13h 52m
    0