Два лица ухапшена и заплијењена 62 килограма сканка

09.05.2023. 13:48
0
ИЗВОР: srna.rs

У акцији "Армагедон" у селу Мачковац код Градишке заплијењена су 62 килограма сканка чија се вриједност процјењује 250.000 КМ, а ухапшена су два лица из овог града чији су иницијали С.Т. и М.М, речено је из градишке Полицијске управе.

На конференција за новинаре у Полицијској управи Градишци саопштено је да је у јучерашњим претресима куће и помоћног објекта које користи С.Т. пронађена 151 стабљика које својим изгледом асоцирају на сканк просјечне висине између 50-90 центиметара, те да је дрога била намијењена за тржиште ЕУ.

У акцији која су спровели припадници градишке Полицијске управе и Управе МУП-а за тешки и организовани криминал утврђено је да се С.Т. неовлаштено прикључио на енерегетску мрежу, чиме је неовлаштено користио електричну енергију.

У претресу су изузете и УВ лампе, саксије, средства за третирање стабљика, одвлаживачи ваздуха, клима уређаји, као и остала пратећа опрема која је затечена на лицу мјеста.

Ухапшени ће бити спроведени у надлежно Тужилаштво, речено је на конференцији за новинаре.

Претреси су извршени на основу наредбе Основног суда у Градишци.

О акцији се саопштењем огласио и МУП-а Републике Српске из којег је прецизирано да ће током дана, по завршетку криминалистичке обраде лица лишена слободе уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет дрога и крађа енергије бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво Бањалука на даље поступање.

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка у наредном периоду настављају са спровођењем појачаних активности с циљем откривања и сузбијања кривичних дјела и прекршаја из наведене области.

Коментари 0
Повезане вијести
Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
Расте ниво Саве у Градишци Расте ниво Саве у Градишци
Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 21m
    0
  • Слани мафини
    13h 42m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 37m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 31m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 0m
    3