Два потпредсједника у игри за новог лидера ДНС

24.12.2019. 19:15
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Послије оставке предсједника ДНС Марка Павића и његовог замјеника Драгутина Родића, у тој странци и у политичким кулоарима у Републици Српској већ се спекулише о могућим насљедницима.

У немирној партији много је кандидата за најважније функције, али извори Српскаинфо тврде да су у овом тренутку фаворити потпредсједници ДНС Ненад Нешић и Дарко Бањац.

Слика

– Нешић је у предности из неколико разлога. Он се једини јавно успротивио сада већ бившем предсједнику Марку Павићу и мимо њега предложио другог кандидата ДНС за министра у Савјету министара БиХ. Такође, Нешићев глас у Представничком дому БиХ је важан за коалицију са СНСД и за већину из РС на нивоу БиХ. То је већ речено. Треће, Нешић у овом тренутку има много већу подршку одбора и чланова ДНС на терену. По свему судећи он би могао да преузме ДНС макар до фебруара, када се очекује да ДНС бира новог предсједника у пуном мандату – каже наш саговорник.

Слика

Према његовим ријечима, разлика у подрши гласача Нешићу и Бањцу видјела се и на прошлим општим изборима, на којима је Нешић освојио директан мандат у Представничком дому БиХ са 19.587 гласова, док је Бањац у Народну скупштину РС ушао с компензационе листе са освојених 5.113 гласова.

Вечерас ће бити одржана прва сједница Предсједиштва ДНС након оставке предсједника странке и његовог замјеника. Биће занимљиво видјети и како ће се понашати чланови Градског одбора ДНС Бањалука, на челу са Миланом Радовићем, који су до сада били ближи Павићу него Нешићу.

Коментари 0
Повезане вијести
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују" Нешић: Суспендован полицијски службеник који је величао "Олују"
Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због спорне тетоваже Нешић тражи санкције за службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ због с...
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    15h 39m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    13h 8m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    12h 26m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    7h 22m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    3h 34m
    0