Dva potpredsjednika u igri za novog lidera DNS

24.12.2019. 19:15
0
IZVOR: srpskainfo.com

Poslije ostavke predsjednika DNS Marka Pavića i njegovog zamjenika Dragutina Rodića, u toj stranci i u političkim kuloarima u Republici Srpskoj već se spekuliše o mogućim nasljednicima.

U nemirnoj partiji mnogo je kandidata za najvažnije funkcije, ali izvori Srpskainfo tvrde da su u ovom trenutku favoriti potpredsjednici DNS Nenad Nešić i Darko Banjac.

Slika

– Nešić je u prednosti iz nekoliko razloga. On se jedini javno usprotivio sada već bivšem predsjedniku Marku Paviću i mimo njega predložio drugog kandidata DNS za ministra u Savjetu ministara BiH. Takođe, Nešićev glas u Predstavničkom domu BiH je važan za koaliciju sa SNSD i za većinu iz RS na nivou BiH. To je već rečeno. Treće, Nešić u ovom trenutku ima mnogo veću podršku odbora i članova DNS na terenu. Po svemu sudeći on bi mogao da preuzme DNS makar do februara, kada se očekuje da DNS bira novog predsjednika u punom mandatu – kaže naš sagovornik.

Slika

Prema njegovim riječima, razlika u podrši glasača Nešiću i Banjcu vidjela se i na prošlim opštim izborima, na kojima je Nešić osvojio direktan mandat u Predstavničkom domu BiH sa 19.587 glasova, dok je Banjac u Narodnu skupštinu RS ušao s kompenzacione liste sa osvojenih 5.113 glasova.

Večeras će biti održana prva sjednica Predsjedištva DNS nakon ostavke predsjednika stranke i njegovog zamjenika. Biće zanimljivo vidjeti i kako će se ponašati članovi Gradskog odbora DNS Banjaluka, na čelu sa Milanom Radovićem, koji su do sada bili bliži Paviću nego Nešiću.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom Odsustvo radnika iz Republike Srpske povodom Dana Srpske pravdali godišnjim odmorom
Nešić: Suspendovan policijski službenik koji je veličao "Oluju" Nešić: Suspendovan policijski službenik koji je veličao "Oluju"
Nešić traži sankcije za službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog sporne tetovaže Nešić traži sankcije za službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zbog s...
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    12h 23m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 19m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    11h 23m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    8h 16m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    10h 13m
    0