Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја

20.09.2024. 11:05
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полиција је ухапсила Љ.Б.и М.М. из Невесиња због сумње да су покушали да покраду ствари из једне куће, а код њих је пронађена већа количина оружја и муниције.

Како је саопштено из Полицијске управе Требиње, поменути су ухапшени 19. септембра након пријаве да је на једној кући у Невесињу поломљен прозор, али да ништа није украдено.

- Након прикупљених оперативних информација полицијски службеници су на основу наредбе за претрес Основног суда у Требињу извршили претресе на три локације, које користе Л.Б. и М.М. којом приликом је одузета одређена количина оружја и муниције и други предмети који су послужили за извршење кривичног дјела - стоји у саопштењу.

Појаснили су да су претресом куће и помоћних просторија које користи лице а Л.Б. пронађени и привремено одузети полуаутоматска пушка, три пушке, дрвени кундак, 49 комада метака различитог калибра, једна оквир за пиштољ.

 - Пронађена је и  одјећа за које се претпоставља да су кориштени приликом извршења кривичног дјела. Извршеним претресом куће и помоћних просторија код лица М.М. пронађене су и привремено одузетр двије пушке, два оквира за аутоматску пушку, 360 комада метака различитог калибра, цијев аутоматске пушке са механизмом за окидање и гасним цилиндром, метални боксер и одређени број комада одјеће за које се претпоставља да су коришћени приликом извршења кривичног дјела - наведено је у саопштењу.

Додали су да су претресом куће и помоћних просторија П.М, које повремено користи М.М. пронађени и привремено одузети једна пушка и 49 комада метака калибра 7,9 мм.

- Окружно јавно тужилаштво у Требињу је наложило полицијским службеницима Полицијске станице Невесиње да након комплетирања предмета поднесу извјештај о почињеном кривичном дјелу због постојања основа сумње да Л.Б. и М.М. починили кривична дјела тешка крађа у покушају  и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја. Наложено је да се против лица П.М. поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - стоји у саопштењу.

Пише: Небојша Томашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Уручене награде "Златна сова" и "Совица" Уручене награде "Златна сова" и "Совица"
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Вијек и по од историјског сабора у Биограду Вијек и по од историјског сабора у Биограду
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    17h 45m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    21h 24m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    15h 54m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    4h 35m
    0
  • Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра
    22h 51m
    1