Двојица тринаестогодишњака лажно пријављивали бомбе по школама

16.12.2023. 20:30
0
ИЗВОР: srna.rs

Двојица тринаестогодишњака осумњичена су да су у дужем периоду електронском поштом слали поруке образовним и другим институцијама о наводно постављеним експлозивним направама, те је ухапшена мајка једног од њих.

Малољетници су користећи сервисе анонимности, учествовали у слању порука пријетеће садржине чиме су угрозили безбједност већег броја дјеце и грађана у Србији, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Један од дјечака похађа Основну школу "20. октобар" на Новом Београду, која је у претходном периоду добила највећи број пријетећих мејлова, а само он је, како се сумња, послао више од 80 мејлова својој и другим школама.

С обзиром на то да су извршиоци дјеца и да нису кривично одговорна, полиција је због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица ухапсила мајку једног од дјечака.

Ријеч је о жени чији су иницијали А.Б.С. /42/, којој је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Трећем основном јавном тужилаштву, преноси Тањуг.

Из МУП-а је наведено да ће против тридесетосмогодишње мајке другог дјечака бити поднијета кривична пријава у редовном поступку Другом основном јавном тужилаштву.

Полиција је малољетнике открила на основу података добијених од Евроџаста и кроз међународну оперативну полицијску сарадњу.

Полиција у сарадњи са Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду наставља рад на процесуирању и других лица повезаних са овим пријетњама.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    22h 24m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    4h 35m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    5h 19m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    9h 24m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    9h 28m
    2