Екипа САТ патроле одушевљена фератом на Црвеним стијенама

03.02.2021. 18:54
0
ИЗВОР: Катера

Екипа емисије "САТ патрола" са Радио-телевизије Србије (РТС) на путу ка Јахорини из Београда, поводом снимања емисије "Патрола до Јахорине", посјетила је локацију Црвене стијене и испробала ферату на овом дијелу Романије.

Уредник и водитељ емисије Младен Алвировић, син чувеног и покојног Мирка Алвировића, имао је прилику у друштву директора Туристичке организације "Јахорина" Игора Тошића и водича на ферати Игора Милошева да испроба, до сада, веома посјећену ферату на Црвеним стијенама и при томе, направи прилог за емисију која ће тек бити емитована.

Из Туристичке организације "Јахорина" су рекли да је екипа "САТ патроле" предвођена Алвировићем извела успон на Црвене стијене фератом "Соколов пут" без проблема, те додају да су срећни што је тим са РТС-а био гост ТО "Јахорина".

Утиске са ферате на свом "Фејсбук" профилу написао је и сам Младен Алвировић, који је ферату "Соколов пут" назвао "доживљајем живота".

- Док не дођете на Via Ferrata на Црвеним стијенама у Републици Српској, на Романији, не знате да сте живели. Много тога сам узбудљивог радио, возио најбрже аутомобиле света, возио трке издржљивости, али и формуле "предатор", сплаварио глечерским рекама на Исланду, такмичио се у "off road" вожњи, скијао на снегу и на води, планинарио на активном вулкану, бавио стреличарством, такмичио у теквондоу, направио резултате на 42 километра маратонским тркама, тешко је све набројати. Ипак, од јуче, мој живот се променио. Живим од писања и баратања речима, а не могу да нађем речи за емоције које носим одавде. Признајем, ово је мој први успон на било коју Via Ferrata-у и прави алпинисти знају колико још има тежих и изазовнијих. Ова, отворена пре само три месеца, прилагођена нама аматерима жељним тренинга. Да би стигли до горе треба вам ментална снага, треба вам срце, много више него јаки мишићи. Искрено ћу се радовати ако хиљаде људи похрле на Романију да доживе ово исто. Добри људи који су ово направили заслужују то. Што је најбоље од свега - цела путања постављена је из срца и успон је бесплатан - написао је Алвировић на свом профилу.

Емисија САТ (саобраћај, аутомобилизам, туризам) је српска ТВ емисија о саобраћају, аутомобилизму и туризму, од чијих ријечи и потиче скраћеница и која се емитује на првом каналу Радио-телевизије Србије.

ТВ емисија емитује информације из области саобраћаја, аутомобилизма и туризма. Представља најновије аутомобиле тако што осим хваљења, налазе и замјерке код истих. Такође се бави испитивањем свих врста производа од квалитета горива до поузданости дијелова, откривањем нових туристичких мјеста и патроле до атрактивних дестинација, а годинама возе и патролу до Јахорине.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Легенда о Милуну Мимићу Легенда о Милуну Мимићу
Саобраћајна незгода на Романији (ФОТО) Саобраћајна незгода на Романији (ФОТО)
У прољећном походу на Романији око 200 учесника У прољећном походу на Романији око 200 учесника
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  17h 5m
  13
 • Пуњене тиквице
  16h 38m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  16h 58m
  0
 • Пад система и у БиХ
  15h 19m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  7h 46m
  12