Економски факултет Пале и "Ланако" потписали уговор о сарадњи

23.07.2020. 16:51
0
ИЗВОР: Катера

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву и компанија "Ланако" потписали су уговор о пословно-техничкој сарадњи о обављању практичне наставе на пословно-информационом систему "EcoOne".

Савремено тржиште рада у све већој мјери придаје значај младим стручњацима који посједују квалитетна практична искуства и који су спремни да се ухвате у коштац са својом изабраном професијом.

Факултети су база образовања и мјесто сазријевања младих људи у професионалном смислу. Добар систем студентских пракси, практична настава и други видови професионалног усавршавања током студија, додатно обезбјеђују неопходан квалитет услуга образовања.

- Имајући у виду функционалности `EcoOne`  производа и његову усаглашеност са специфичним пословним потребама различитих субјеката унутар сегмента малих и средњих предузећа, студенти Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву ће бити у прилици да стекну значајна практична искуства неопходна за њихову даљњу каријеру. Кроз `EcoOne`, студенти развијају вјештине и компетенције неопходне савременом тржишту рада - поручио је Александар Црновчић, менажер Сектора за продају у компанији "Ланако".

Похађањем практичне наставе на пословно-информационом систему `EcoOne`, студенти се усавршавају и у активностима које повезују дигитално друштво и економију.

- Знање које млади људи стекну, усвоје и примјене, доприноси стварању свијета у којем живимо сутра. Овај програм праксе помаже студентима да буду додатно оснажени практичним знањем на свом факултету, прилагодљиви тржишту рада, захваљујући додатним техничким вјештинама које ће стећи радећи на овом софтверском рјешењу. Изражавам велику захвалност што је компанија "Ланаку" препознала значај ове сарадње, која је од велике важности за изградњу каријерног пута наших студената - поручио је декан проф. др Радомир Божић.

Повезивањем Економског факултета у Источном Сарајеву и компаније "Ланако" учиниће се велики корак у обезбјеђивању међународно конкурентних стручњака, спремних да одговоре изазовима дигиталне трансформације.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу народно весеље у Цркви Успења Пресвете Богородице у Палама У недјељу народно весеље у Цркви Успења Пресвете Богородице у Палама
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 30m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 26m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 11m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 10m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 22m
    0