Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио јубилеј

24.11.2023. 14:20
6
ИЗВОР: srna.rs

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је данас 71 годину постојања и 30 година рада у Републици Српској промоцијом 52 дипломирана економиста и 10 мастера и магистара економије.

Декан Економског факултета на Палама Марко Ђого рекао је новинарима да је за ову установу значајно што обиљежава три деценије постојања.

- За академске институције у свијету то није можда много, али на овим просторима у овим временима то је као 300 година - истакао је Ђого који каже да нада да су поставили чврсте темеље за наредних неколико деценија.

Он истиче да су јако поносни на овај јубилеј, као и да је Факултет пролазио кроз разне трансформације и развој да би био данас ту гдје јесте.

Ђого је рекао да су признања и захвалнице додијељени појединцима који су заслужни за несебичан допринос Економском факултету, највеће признање припало је предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Ђого је навео да посебну захвалност за изградњу зграде Економског факултета на Палама дугују предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који је као премијер показао сензибилитет да овој високошколској установи буде ријешено питање просторија.

Проректор за науку, истраживање и развој на Универзитету у Источном Сарајеву Јелена Крунић каже да је успјешна прича Економског факултета почела 1993. године и за три деценије оправдали су повјерење друштва, заједнице и сваког појединца.

Она наводи да Економски факултет Пале представља велику кућу знања коју су стрпљиво и пожртвовано градили генерације сарадника, наставника и студената, те да је знање услов успјешности сваког друштва.

- Економски факултет Пале на кога смо јако поносни омогућава развој савременог друштва улагањем у интелектуални капитал. Наставници и сарадници су посвећени унапређењу знања студената, унапређењу студијских програма који представљају синергију теоретске наставе и праксе добијене у реалном сектору - истакла је Крунићева и долала да је Економски факултет потребан Универзитету, али и Републици Српској.

Дипломирани економиста Лука Марковић рекао је да је студиј завршио са 9,94, да је задовољан знањем које је стекао током школовања, те да је уписао мастер студије на Економском факултету Пале.

Мастер економије са просјеком 10 Јелена Ивановић рекла је да Економски факултет нуди широка знања свим студентима, те поручила будућим бруцошима да улажу у своје знање и упишу на неки од факултета у Републици Српској.

Коментари 6
 • Generic placeholder image
  lule 25.11.2023. 19:12
  jadna majko jadnijeh svatova
 • Generic placeholder image
  Nemanja 25.11.2023. 11:54
  Na ovom fakultetu najteze je vrata otvoriti
 • Generic placeholder image
  Uhljeb 25.11.2023. 11:07
  Gledaj Acikinog pulena, uhljeba, zamjenika nacelnika o Pale, kako uvjek nadje kameru i zadigne glavu pravi onaj uhljeb pozer. hahahhaha
 • Generic placeholder image
  Skijaš 24.11.2023. 22:28
  Ovo govno Mladen Ivanić je glasao za ustavne amandmane kojima je, na nivo BiH, prenesena nadležnost u oblasti odbrane i de fakto ukinuta Vojska Republike Srpske.
  Dabogda mu se vratilo kako je zaslužio.
 • Generic placeholder image
  Miro 24.11.2023. 22:01
  Ma ne vidim Tomića, da nije šta asta?...zabrinuo sam se.
 • Generic placeholder image
  Krcko 24.11.2023. 21:26
  Ima da nam privreda krene u puni progres sa ovim mladim kadrovima, samo ako ne odu preko grane u bolje sutra.
Повезане вијести
Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал
Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  12h 28m
  2
 • Земљотрес у БиХ
  4h 19m
  0
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  6h 10m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  9h 40m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  12h 18m
  0