Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио јубилеј

24.11.2023. 14:20
6
ИЗВОР: srna.rs

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је данас 71 годину постојања и 30 година рада у Републици Српској промоцијом 52 дипломирана економиста и 10 мастера и магистара економије.

Декан Економског факултета на Палама Марко Ђого рекао је новинарима да је за ову установу значајно што обиљежава три деценије постојања.

- За академске институције у свијету то није можда много, али на овим просторима у овим временима то је као 300 година - истакао је Ђого који каже да нада да су поставили чврсте темеље за наредних неколико деценија.

Он истиче да су јако поносни на овај јубилеј, као и да је Факултет пролазио кроз разне трансформације и развој да би био данас ту гдје јесте.

Ђого је рекао да су признања и захвалнице додијељени појединцима који су заслужни за несебичан допринос Економском факултету, највеће признање припало је предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Ђого је навео да посебну захвалност за изградњу зграде Економског факултета на Палама дугују предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који је као премијер показао сензибилитет да овој високошколској установи буде ријешено питање просторија.

Проректор за науку, истраживање и развој на Универзитету у Источном Сарајеву Јелена Крунић каже да је успјешна прича Економског факултета почела 1993. године и за три деценије оправдали су повјерење друштва, заједнице и сваког појединца.

Она наводи да Економски факултет Пале представља велику кућу знања коју су стрпљиво и пожртвовано градили генерације сарадника, наставника и студената, те да је знање услов успјешности сваког друштва.

- Економски факултет Пале на кога смо јако поносни омогућава развој савременог друштва улагањем у интелектуални капитал. Наставници и сарадници су посвећени унапређењу знања студената, унапређењу студијских програма који представљају синергију теоретске наставе и праксе добијене у реалном сектору - истакла је Крунићева и долала да је Економски факултет потребан Универзитету, али и Републици Српској.

Дипломирани економиста Лука Марковић рекао је да је студиј завршио са 9,94, да је задовољан знањем које је стекао током школовања, те да је уписао мастер студије на Економском факултету Пале.

Мастер економије са просјеком 10 Јелена Ивановић рекла је да Економски факултет нуди широка знања свим студентима, те поручила будућим бруцошима да улажу у своје знање и упишу на неки од факултета у Републици Српској.

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    lule 25.11.2023. 19:12
    jadna majko jadnijeh svatova
  • Generic placeholder image
    Nemanja 25.11.2023. 11:54
    Na ovom fakultetu najteze je vrata otvoriti
  • Generic placeholder image
    Uhljeb 25.11.2023. 11:07
    Gledaj Acikinog pulena, uhljeba, zamjenika nacelnika o Pale, kako uvjek nadje kameru i zadigne glavu pravi onaj uhljeb pozer. hahahhaha
  • Generic placeholder image
    Skijaš 24.11.2023. 22:28
    Ovo govno Mladen Ivanić je glasao za ustavne amandmane kojima je, na nivo BiH, prenesena nadležnost u oblasti odbrane i de fakto ukinuta Vojska Republike Srpske.
    Dabogda mu se vratilo kako je zaslužio.
  • Generic placeholder image
    Miro 24.11.2023. 22:01
    Ma ne vidim Tomića, da nije šta asta?...zabrinuo sam se.
  • Generic placeholder image
    Krcko 24.11.2023. 21:26
    Ima da nam privreda krene u puni progres sa ovim mladim kadrovima, samo ako ne odu preko grane u bolje sutra.
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 6m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 1m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    12h 50m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 12m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 27m
    0