Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio jubilej

24.11.2023. 14:20
6
IZVOR: srna.rs

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas 71 godinu postojanja i 30 godina rada u Republici Srpskoj promocijom 52 diplomirana ekonomista i 10 mastera i magistara ekonomije.

Dekan Ekonomskog fakulteta na Palama Marko Đogo rekao je novinarima da je za ovu ustanovu značajno što obilježava tri decenije postojanja.

- Za akademske institucije u svijetu to nije možda mnogo, ali na ovim prostorima u ovim vremenima to je kao 300 godina - istakao je Đogo koji kaže da nada da su postavili čvrste temelje za narednih nekoliko decenija.

On ističe da su jako ponosni na ovaj jubilej, kao i da je Fakultet prolazio kroz razne transformacije i razvoj da bi bio danas tu gdje jeste.

Đogo je rekao da su priznanja i zahvalnice dodijeljeni pojedincima koji su zaslužni za nesebičan doprinos Ekonomskom fakultetu, najveće priznanje pripalo je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Đogo je naveo da posebnu zahvalnost za izgradnju zgrade Ekonomskog fakulteta na Palama duguju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je kao premijer pokazao senzibilitet da ovoj visokoškolskoj ustanovi bude riješeno pitanje prostorija.

Prorektor za nauku, istraživanje i razvoj na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu Jelena Krunić kaže da je uspješna priča Ekonomskog fakulteta počela 1993. godine i za tri decenije opravdali su povjerenje društva, zajednice i svakog pojedinca.

Ona navodi da Ekonomski fakultet Pale predstavlja veliku kuću znanja koju su strpljivo i požrtvovano gradili generacije saradnika, nastavnika i studenata, te da je znanje uslov uspješnosti svakog društva.

- Ekonomski fakultet Pale na koga smo jako ponosni omogućava razvoj savremenog društva ulaganjem u intelektualni kapital. Nastavnici i saradnici su posvećeni unapređenju znanja studenata, unapređenju studijskih programa koji predstavljaju sinergiju teoretske nastave i prakse dobijene u realnom sektoru - istakla je Krunićeva i dolala da je Ekonomski fakultet potreban Univerzitetu, ali i Republici Srpskoj.

Diplomirani ekonomista Luka Marković rekao je da je studij završio sa 9,94, da je zadovoljan znanjem koje je stekao tokom školovanja, te da je upisao master studije na Ekonomskom fakultetu Pale.

Master ekonomije sa prosjekom 10 Jelena Ivanović rekla je da Ekonomski fakultet nudi široka znanja svim studentima, te poručila budućim brucošima da ulažu u svoje znanje i upišu na neki od fakulteta u Republici Srpskoj.

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    lule 25.11.2023. 19:12
    jadna majko jadnijeh svatova
  • Generic placeholder image
    Nemanja 25.11.2023. 11:54
    Na ovom fakultetu najteze je vrata otvoriti
  • Generic placeholder image
    Uhljeb 25.11.2023. 11:07
    Gledaj Acikinog pulena, uhljeba, zamjenika nacelnika o Pale, kako uvjek nadje kameru i zadigne glavu pravi onaj uhljeb pozer. hahahhaha
  • Generic placeholder image
    Skijaš 24.11.2023. 22:28
    Ovo govno Mladen Ivanić je glasao za ustavne amandmane kojima je, na nivo BiH, prenesena nadležnost u oblasti odbrane i de fakto ukinuta Vojska Republike Srpske.
    Dabogda mu se vratilo kako je zaslužio.
  • Generic placeholder image
    Miro 24.11.2023. 22:01
    Ma ne vidim Tomića, da nije šta asta?...zabrinuo sam se.
  • Generic placeholder image
    Krcko 24.11.2023. 21:26
    Ima da nam privreda krene u puni progres sa ovim mladim kadrovima, samo ako ne odu preko grane u bolje sutra.
Povezane vijesti
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    21h 38m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    22h 49m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    4h 29m
    0
  • Džiju-džicu klubu „Jahorina“ 62 medalje u Banjaluci
    7h 28m
    3
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    23h 48m
    0