"Електродистрибуција" Пале набавила модерну мјерно испитну опрему

24.05.2022. 10:56
0
ИЗВОР: katera.news

У саставу Зависног предузећа „Електродистрибуција“ а.д. Пале дјелује Служба за верификацију бројила, као успостављено контролно тијело за надзор исправности мјерне опреме (бројила).

Директор Зависног предузећа "Електродистрибуција" а.д. Пале Ацо Станишић истакао је да је управа предузећа свјeсна значаја ове Службе и квалитетног контролисања бројила, извршила набавку модерне мјерно испитне опреме која омогућава контролисање бројила у складу за законским захтјевима.

Слика

Нови уређај

Он је навео да је набавком ове опреме предузеће стекло услове да Служба за верификацију упути захтјев за акредитацију према стандарду ISO/IEC 17020 ка Институту за акредитирање у БиХ.

Станишић је нагласио да је циљ акредитације да се унаприједи повјерење у рад Службе за верификацију бројила, која врши контролу бројила за потребе матичне организације и за приватне клијенте. Акредитација је, истовремено, и предуслов за овлашћивање од стране Републичког завода за стандардизацију и метрологију за самосталну верификацију бројила, саопштено је из ЗП Електродистрибуције "Пале".

Слика

Стари уређаји

Тијана Космајац, руководилац Службе за верификацију, навела је да се набављена модерна мјерно испитна опрема састоји из мјерно испитног регала PTC – 8320D од 32 мјерна мјеста и еталон бројила HC3100H, те да је еталон бројило трофазно, мултифункционално, високо осјетљиво бројило, класе тачности 0.05, мјерног опсега струја до 125 А.

Космајчева је нагласила да је један од најважнијих захтјева стандарда ISO/IEC 17020 непристрасност и назависност Контролног тијела, те да ће испуњавањем овог стандарда Служба за верификацију бројила оснажити повјерење клијената предузећа у погледу способности да изведе посао контролисања на непристрасан начин.

Коментари 0
Повезане вијести
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву и Фочи
Прекид електричне енергије у Палама, Сокоцу и Фочи Прекид електричне енергије у Палама, Сокоцу и Фочи
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    6h 57m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    18h 57m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    20h 31m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    4h 26m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    3h 44m
    0