"Elektrodistribucija" Pale nabavila modernu mjerno ispitnu opremu

24.05.2022. 10:56
0
IZVOR: katera.news

U sastavu Zavisnog preduzeća „Elektrodistribucija“ a.d. Pale djeluje Služba za verifikaciju brojila, kao uspostavljeno kontrolno tijelo za nadzor ispravnosti mjerne opreme (brojila).

Direktor Zavisnog preduzeća "Elektrodistribucija" a.d. Pale Aco Stanišić istakao je da je uprava preduzeća svjesna značaja ove Službe i kvalitetnog kontrolisanja brojila, izvršila nabavku moderne mjerno ispitne opreme koja omogućava kontrolisanje brojila u skladu za zakonskim zahtjevima.

Slika

Novi uređaj

On je naveo da je nabavkom ove opreme preduzeće steklo uslove da Služba za verifikaciju uputi zahtjev za akreditaciju prema standardu ISO/IEC 17020 ka Institutu za akreditiranje u BiH.

Stanišić je naglasio da je cilj akreditacije da se unaprijedi povjerenje u rad Službe za verifikaciju brojila, koja vrši kontrolu brojila za potrebe matične organizacije i za privatne klijente. Akreditacija je, istovremeno, i preduslov za ovlašćivanje od strane Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju za samostalnu verifikaciju brojila, saopšteno je iz ZP Elektrodistribucije "Pale".

Slika

Stari uređaji

Tijana Kosmajac, rukovodilac Službe za verifikaciju, navela je da se nabavljena moderna mjerno ispitna oprema sastoji iz mjerno ispitnog regala PTC – 8320D od 32 mjerna mjesta i etalon brojila HC3100H, te da je etalon brojilo trofazno, multifunkcionalno, visoko osjetljivo brojilo, klase tačnosti 0.05, mjernog opsega struja do 125 A.

Kosmajčeva je naglasila da je jedan od najvažnijih zahtjeva standarda ISO/IEC 17020 nepristrasnost i nazavisnost Kontrolnog tijela, te da će ispunjavanjem ovog standarda Služba za verifikaciju brojila osnažiti povjerenje klijenata preduzeća u pogledu sposobnosti da izvede posao kontrolisanja na nepristrasan način.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu i Foči
Prekid električne energije u Palama, Sokocu i Foči Prekid električne energije u Palama, Sokocu i Foči
Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči Prekid električne energije u Istočnom Novom Sarajevu, Rogatici i Foči
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    21h 42m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 38m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    20h 42m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    17h 35m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    11h 26m
    0