„Електропривреда Републике Српске“ гради зграду у Лакташима за 5,8 милиона КМ

03.11.2022. 19:03
3
ИЗВОР: capital.ba

“Електропривреда Републике Српске” ће уложити 5,8 милиона КМ у изградњу нове пословне зграде у Лакташима, чији изглед је инспирисан Теслиним генератором и калемом.

Како би кренули са реализацијом пројекта, ово јавно предузеће је недавно објавило тендер за избор извођача радова, а рок за пријем понуда је 16. новембар.

Вриједност ове инвестиције је процијењена на пет милиона марака без ПДВ-а, а рок за извођење радова је 36 мјесеци.

Услови: минимално 50 радника, два багера, три камиона

Један од критеријима за избор фирме за реализацију тог посла је и најнижа понуђена цијена, а тендером су дефинисани и други услови.

Заинтересоване фирме у задње три године не смију имати укупан промет мањи од двоструке процјене вриједности набавке, односно десет милиона КМ.

„Понуђач мора доставити најмање једну референцу којим доказује искуство у изградњи објекта исте или сличне намјене, чија је минимална вриједност пет милиона КМ без ПДВ-а у посљедње три године или од датума регистрације“, прецизирано је у тендерској документацији.

Потребно је и да запошљава или да има на располагању раднике одређених квалификација међу којима су инжињери грађевинарства и машинства, те 50 квалификованих радника. Мора имати и одређен број машина и то минимално два багера гусјеничара, три камиона кипера, један ваљак, четири аутомиксера те минимално једну пумпу за бетон.

Слика

 

Фото: Мирослав Бојић/ Facebook

 

У објекту ће бити смјештена једна од дирекција „Електропривреде РС“

Тендером је прецизиран изглед и објекта. Тако је наведено да је у приземљу предвиђен „монументални улазни хол са централном аулом двоструке спратне висине, која се отвара према галерији на првом спрату и пружа визулени контакт између двије етаже“.

„По обиму кружнице су нанизане канцеларије, ресторанска кухиња и трепезарија као и архива те пратеће просторије. На спрату су смјештени главни канцеларијски капацитети вишечланог пословања као и канцеларије за извршне директоре секретарице те пратеће просторије“, објашњено је у тендерској документацији.

Наведено је да у повученој етажи предоминантну позицију треба заузимати мултифункционална сала са пратећим просторима као и пространа панорамска кровна тераса. За салу се везују просторије за техничку подршку, кухињу, преводиоца, гардеробу, обезбјеђење и слично.

„Све у сврху остваривања потенцијала приликом организовања разних догађаја капацитета од 100 до 200 људи“, наведено је у тендерској документацији уз напомену да испред зграде има простор за 38 паркинг мјеста.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић је недавно на друштвеним мрежама презентовао изглед будућег објекта „Електропривреде РС“. У објави је навео да ово јавно предузеће планира градити „велелепни објекат инспирисан Теслиним генератором и калемом” у овој локалној заједници.

„План је да у објекту буде смјештена једна од дирекција ‘Електропривреде РС’“, прецизирано је у објави.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Romaninac 42 03.11.2022. 22:21
    A mi u istočnom dijelu Republike Srpske da se vozimo magarećim stazama.
  • Generic placeholder image
    Борац 03.11.2022. 21:14
    Откуд новац за изградњу? Ајде да видимо хоће ли струја поступити?
  • Generic placeholder image
    Goran 03.11.2022. 21:12
    Zašto u Laktašima, zašto nije u Banjaluci?
Повезане вијести
И сутра киша, пљускови, грмљавина И сутра киша, пљускови, грмљавина
Уставни суд БиХ идуће седмице одлучује о продаји земљишта Руфију Уставни суд БиХ идуће седмице одлучује о продаји земљишта Руфију
Српска богатија за 35 беба Српска богатија за 35 беба
Најчитаније
  • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
    22h 5m
    6
  • Отворено Народно позориште Источно Сарајево (ФОТО)
    10h 2m
    8
  • Гeнерална скупштина УН усвојила резолуцију о Сребреници!
    13h 44m
    7
  • Егзотична пилетина у сосу
    22h 21m
    0
  • Мајдов има специјалну поруку након освајања сребра
    18h 21m
    2