ЕП: Шпанија побиједила Хрватску за пролаз у четвртфинале

28.06.2021. 20:44
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Фудбалери Шпаније у осмини финала Европског првенства побиједили су Хрватску резултатом 5:3, након продужетака, у утакмици која није била најквалитетнија, али дефинитивно јесте најнеизвјеснија на шампионату Европе.

Шпанија је много боље отворила утакмицу, редала шансу за шансом, а Хрватска је дјеловала као разбијена војска.

Након десет минута игре Шпанци су имали посјед од готово 80 одсто, а огромну прилику су имали фудбалери “фурије” већ у 16. минути. Хрватски голман Ливаковић сјајно је интервенисао. Коке је добио лопту посред казненог простора, Гвардиол је каснио за њим, а онда је услиједио низак шут – који је чувар мреже “ватрених” зауставио ногом.

А онда у тренуцима напада Шпаније Хрватска је повела, дефинитивно, најбизарнијим голом на овом европском шампионату. Са центра терена Педри је вратио лопту, а голман Симон је направио кардиналну грешку, промашио лопту која је завршила у мрежи. Чак ни хрватски фудбалери се нису одмах снашли па је и славље било у најмању руку чудно.

Унај Симон је затресао сопствену мрежу! С малтене пола терена му је враћена лопта од стране Педрија, а он је успео само ивицом копачке да је додирне, малтене ју је потпуно промашио – и она је отишла у гол!

До примљеног гола, Шпанија је имала лопту 72% времена, само једном је њена цијела екипа морала да се повуче на сопствену половину терена услед покушаја контре “ватрених”, а то је учинила толико добро да су Хрвати вратили лопту све до свог голмана.

 У 38. минуту изједначење. Одједном се десила тотална опсада гола који чува Ливаковић, а послије центаршута са лијеве стране лопта се одбијала неколико пута прије него што је стигла у срцу казненог простора до Сарабије који ју је снажно и преицизно, полувисоким ударцем смјестио у мрежу са 13-14 метара.

Шпанија је повела у 57. минуту. Сезар Аспиликуета је стрелац, 2:1 за “црвену фурију”.

Нови погодак за Шпанију у 77. минути. Феран Торес, асистент за вођство, даје гол за 1:3. Примио је лопту на десној страни, испред њега је био Гвардиол, али је катастрофално реаговао па је Торес изашао сам пред Ливаковића и погодио за 3:1.

Чинило се да је питање побједника рјешено, али онда је Хрватска у 86. минуту стигла до изједначења. Модрић је ушао у шеснаестерац, вратио лопту, а онда ју је Оршић послао у гол. Шпанци су је избацили из гола, али је турском судији засвирао сат па је показао на центар.

Драма је настављена, у трећем минуту судијске надокнаде Хрватска стиже до изједначења.

Резервиста Оршић је у једном врло “бројном” налету “ватрених” – с лијеве стране идеално упослио ниским центаршутем колегу који је ушао с клупе, Марија Пашалића, а овај снажним ниским ударцем главом у даљи угао гола прослиједио лопту за 3:3 па је утакмицу одвео у продужетке.

У првом продужетку, за само шест минута Шпанија долази до предности. Прво је Мората погодио у 100. минути, примио је лопту на лијевој страни и онда шутирао у саме рашље, Ливаковић ништа није могао.

Дани Олмо “загребачко дијете” асистира, сада с десног крила – а усамљен у контри, иза одбране ривала – Ојарзабал погађа за 3:5.

Коментари 0
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 57m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    22h 21m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    17h 50m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    9h 27m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    9h 8m
    0