Епархија милешевска: Свештенику Саши Јањићу пријети депортација?

18.06.2020. 10:27
0
ИЗВОР: Srna

Архијерејском намјеснику пљеваљском протојереју-ставрофору Саши Јањићу уручен је позив да се јутрос јави у станицу граничне полиције у Пљевљима, саопштила је Епархија милешевска.

-Судећи по актуелним дешавањима у Црној Гори и прогону Српске православне цркве и њеног свештенства, постоји оправдана бојазан да ће свештенику Саши Јањићу данас бити уручено рјешење о депортацији- наводе из Епархије милешевске.

Синоћ, одмах након уручивања полицијског позива, становници Пљеваља и околних мјеста почели су да се окупљају око Храма Светог Великомученика Георгија на Гукама, гдје отац Саша живи са супругом и двије ћерке, у знак подршке свом свештенику.

Његово преосвештенство епископ милешевски Атанасије апеловао је на надлежне органе да покажу минимум људскости и обуставе све поступке који уносе смутње и немир у народ.

-Народ пљеваљског намјесништва Милешевске епархије узнемирен је вијешћу о могућности прогона свога свештеника. Надлежни треба да учине све да сачувају мир међу народом, а не да досипају уље на ватру вршећи репресију над својим народом и његовим свештенством", нагласио је Епископ Атанасије- преноси Епархија милешевска.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић посјетио Фестивал народне изворне пјесме у Пљевљима (ФОТО) Божовић посјетио Фестивал народне изворне пјесме у Пљевљима (ФОТО)
Излила се Ћехотина, могућа евакуација грађана Излила се Ћехотина, могућа евакуација грађана
Формиран предмет о ратном злочину над Србима у Чајничу Формиран предмет о ратном злочину над Србима у Чајничу
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 57m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    13h 21m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    8h 50m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    11h 42m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    5h 19m
    0