Ерић: Физички нисам далеко од осталих

16.02.2022. 20:45
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Зимске олимпијске игре у Пекингу полако улазе у завршницу, што значи да се и боравак бх. делегације ближи крају. Сви бх. олимпијаци су бар по једном излазили на борилишта, а до краја Игара још неколико њих ће уписати наступе.

Међу онима који ће још једном изаћи на стазу у Пекингу је и млади репрезентативац БиХ у скијашком трчању Страхиња Ерић.

Члан Ски клуба Сарајево- Источно Сарајево је у свом дебију на ЗОИ остварио добар резултат освојивши 59. мјесто у спринт трци са свега 18 секунди заостатка за олимпијским шампионом (Лукас Шеванат-Француска), потом је на 15 км заузео 87. позицију, а зу суботу га очекује настуо на 50 км.

Овај двадесетједногодишњак говорио је за "Независне" о утисцима из Пекинга, ковид мјерама, атмосфери у бх. тиму, те колико је задовољан резултатима на својим првим Играма.

- Што се тиче самих борилишта и олимпијског села ту је све врхунски. Имамо организоване аутобосе сваких десет минута када имамо такмичења, када их нема, аутобуси су ту сваких пола сата. Све је направљено ново, иде се у круг од села до борилишта, све около је прелијепо, све свијетли, ту је као и неки кинески зид који свијетли по ноћи, заиста је фасцинантно - каже на почетку разговора Страхиња Ерић.

Талентовани бх. олимпијац наглашава да се мјере по питању Ковида-19 биле и више него ригорозне, посебно на старту Игара, док је ситуација како се ближи крај ОИ нешто боља.

- На почетку су били баш превисе ригорозни, било је баш страшно, тестирања два пута дневно и на све се пазило. Сада је то у нешто блажој мјери, узима нам се свако јутро само брис из грла, то је готово за 10-так секунди, што је доста боље него на почетку. Кад устанемо тестирамо се и настављамо даље - истиче члан бх. олимпијског тима.

Дружење и тренинзи између такмичења су нешто што олакшавају бх. олимпијцима да имају што садржајније дане обзиром да су затворени у један круг.

- Дружимо се између себе, морамо иначе би полудили. Затворени смо у овом балону, имамо неких 500 метара круг, нема излазака, само борлишта и до села и то је то. Направиле су се добре групице и стварно нам је занимљиво. Трудимо се да потрошимо вријеме. Посебно је занимљиво на тренинзима када се окупи нас десетак, то су се нек ствари које немамо у БиХ, да имате 10-так врхунских спортиста који се возе заједно, вуче свако свакога, причате, зезате се, а уз све иде врхунски тренинг, пркатички два сата без напора. Код нас рецимо нас пар имама свако свој тренинг, што је веома тешко како психички тако и физички - каже Ерић.

Када су у питању резултати, млади Паљанин је задовољан. Посебно издваја његову примарну дисциплину спринт у којем је освојио 59. мјесто оставивши иза себе доста искусније такмичаре.

- Резултатом у спринту сам баш задовољан, 18 секунди заостатка за олимпијски побједником је по мени врхунски посебно када знамо колико смо мали у односу на свих и колико је све лоше у овом спорту. Истина многи кажу да имамо планине, али није све у планинама. Ја физички нисам далеко од осталих, пуно је ту до самог система тренинга и других ствари. Већина имају своје докторе, физиотарапеуте и ко зна колико људи у тиму. Све то кад се сабе 18 секунди није ништа. Најважније да имам још доста простора за напредак. Ово су моје прве Игре и сигурно велико искуство је само учесвовати. Надам се да ћу ту бити и на сљедећим Играма. Тада ћу бити и искуснији и очекивати боље резултате. Потрудићу се да неке ситнице поправим, бар нешто што је до мене и тренера. Видјећемо шта се може десити, сигурно је да могу напредовати у четверогодишњем циклусу - закључио је Страхиња Ерић који ће посљедњи наступ у Пекингу имати 19. фебруара када је на програму трка на 50 км.

Коментари 0
Повезане вијести
Учешће на сваком домаћем такмичењу значи медаљу за Страхињу Ерића Учешће на сваком домаћем такмичењу значи медаљу за Страхињу Ерића
Страхиња Ерић најбољи спортиста општине Пале Страхиња Ерић најбољи спортиста општине Пале
Ерић и Стевић трчали спринт на Свјетском првенству Ерић и Стевић трчали спринт на Свјетском првенству
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 50m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 56m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    11h 23m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 5m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 15m
    0