ЕТФ поклонио књиге за такмичење из физике средњошколцима са истока Српске (ФОТО)

07.12.2021. 11:15
0
ИЗВОР: Катера

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву поклонио је књиге ученицима средњих школа из источног дијела Републике Српске, који су се пласирали на Републичко такмичење из физике у 2021. години.

Књиге "Предавања из физике" Техничког факултета Универзитета у Београду данас су подијељене ученицима Средње школе "28. јуни" из Источног Новог Сарајева и Средњошколског центра "Источна Илиџа".

Слика

Фото: Катера

Продекан за наставу на Електротехничком факултету Срђан Лале рекао је да ће књиге бити уручене за 27 ученика средњих школа од Требиња до Добоја.

Лале је истакао да је циљ овог факултета да младим људима покаже да води рачуна о њима, њиховим успјесима, раду и труду, јер они на исправан начин промовишу своје школе, локалне заједнице, али и чине будућност.

Ови млади људи се издвајају из свакодневнице у којој смо свједоци да је поремећен систем вриједности и зато млада и талентована дјеца заслужују много више пажње и медијског простора – рекао је Лале.

Слика

Фото: Катера

Замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић истакао је да је ова општина уважава и поштује младе, талентоване људе, као и рад факултета који се налазе у саставу Универзитета у Источном Сарајеву.

Општина Источна Илиџа помаже студенте који студирају на Универзитету у Источном Сарајеву и сваке године повећавамо износ новца који издвајамо за стипендије. Подржаваћемо овакве активности јер тако доприносимо да успјешне ученике задржимо на Универзитету и раду Источно Сарајево – рекао је Лучић.

Декан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву Божидар Поповић навео је да су ову акцију подржали општина Источна Илиџа и издавачка кућа из Београда "Академска мисао".

- Надамо се да ће се, када будемо организовали сличне акције, укључити већи број локалних заједница и привредних субјеката – рекао је Поповић.

Он је рекао је да треба подржати вриједне и марљиве ученике који трудом и знањем успијевају да остваре животне циљеве.

Слика

Фото: Катера

Ученица четвртог разреда Средњошколског центра "Источна Илиџа" Маја Голијанин захвалила је ЕТФ-у на овом гесту, истичући да овакви гестови пуно значе младим људим јер им показују да неко цијени њихов труд и рад.

Коментари 0
Повезане вијести
Катерини приједлози књига за ову седмицу Катерини приједлози књига за ову седмицу
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 23m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 37m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 44m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    31m
    1
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 14m
    0