ETF poklonio knjige za takmičenje iz fizike srednjoškolcima sa istoka Srpske (FOTO)

07.12.2021. 11:15
0
IZVOR: Katera

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu poklonio je knjige učenicima srednjih škola iz istočnog dijela Republike Srpske, koji su se plasirali na Republičko takmičenje iz fizike u 2021. godini.

Knjige "Predavanja iz fizike" Tehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu danas su podijeljene učenicima Srednje škole "28. juni" iz Istočnog Novog Sarajeva i Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža".

Slika

Foto: Katera

Prodekan za nastavu na Elektrotehničkom fakultetu Srđan Lale rekao je da će knjige biti uručene za 27 učenika srednjih škola od Trebinja do Doboja.

Lale je istakao da je cilj ovog fakulteta da mladim ljudima pokaže da vodi računa o njima, njihovim uspjesima, radu i trudu, jer oni na ispravan način promovišu svoje škole, lokalne zajednice, ali i čine budućnost.

Ovi mladi ljudi se izdvajaju iz svakodnevnice u kojoj smo svjedoci da je poremećen sistem vrijednosti i zato mlada i talentovana djeca zaslužuju mnogo više pažnje i medijskog prostora – rekao je Lale.

Slika

Foto: Katera

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić istakao je da je ova opština uvažava i poštuje mlade, talentovane ljude, kao i rad fakulteta koji se nalaze u sastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Opština Istočna Ilidža pomaže studente koji studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i svake godine povećavamo iznos novca koji izdvajamo za stipendije. Podržavaćemo ovakve aktivnosti jer tako doprinosimo da uspješne učenike zadržimo na Univerzitetu i radu Istočno Sarajevo – rekao je Lučić.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović naveo je da su ovu akciju podržali opština Istočna Ilidža i izdavačka kuća iz Beograda "Akademska misao".

- Nadamo se da će se, kada budemo organizovali slične akcije, uključiti veći broj lokalnih zajednica i privrednih subjekata – rekao je Popović.

On je rekao je da treba podržati vrijedne i marljive učenike koji trudom i znanjem uspijevaju da ostvare životne ciljeve.

Slika

Foto: Katera

Učenica četvrtog razreda Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Maja Golijanin zahvalila je ETF-u na ovom gestu, ističući da ovakvi gestovi puno znače mladim ljudim jer im pokazuju da neko cijeni njihov trud i rad.

Komentari 0
Povezane vijesti
Katerini prijedlozi knjiga za ovu sedmicu Katerini prijedlozi knjiga za ovu sedmicu
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    16h 45m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    7h 43m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    16h 9m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    14h 24m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    16h 3m
    0