Ево какво нас вријеме очекује наредних дана

14.02.2020. 12:05
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској током викенда и у понедјељак преовладаваће сунчано и натпросјечно топло вријеме за ово доба године, док се у уторак, 18. фебруара, очекује постепена промјена и слаба, повремена киша, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру биће претежно ведро од крајњег запада, преко југозапада до југа, а у осталим предјелима промјенљиво облачно, на истоку облачно уз услове за слабо провијавање снијега, а јутарња температура ваздуха износиће од минус један до четири, на планинама око минус пет, на југу око шест степени Целзијусових.

До подневних часова разведравање се очекује и на истоку Српске, те ће у већини предјела преовладавати претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност са дневном температуром у благом порасту - од осам до 13, на планинама од три, на југу око 15 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверозападни, у планинама појачан, на југу уз јаку буру која прије подне може бити и веома јака.

У недјељу, 16. фебруара, преовладаваће сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, послије подне и увече уз повећање облачности са запада, али уз натпросјечну температуру ваздуха за ово доба године.

Јутарња температура ваздуха износиће од један до пет, на планинама од минус четири степена Целзијусова, а највиша дневна од 10 до 15, на сјеверу и југу и степен два виша, на планинама од пет степени Целзијусових.

У понедјељак, 17. фебруара, задржаће се стабилно вријеме са пролазно више облака у ноћи и пријеподне, а током дана сунчано натпросјечно топло.

Јутарња температура ваздуха биће од два до седам степени, на планинама од минус два степена Целзијусова, а највиша дневна износиће од 11 до 16, на сјеверу и југу и неколико степени виша, а на планинама од пет степени Целзијусових.

У уторак, 18. фебруара, наступа постепена промјена времена - биће пролазно са више облака током ноћи, јутра и пријеподнева на сјеверу и западу, гдје ће бити услова за слабу повремену кишу или росуљу.

На истоку и југу биће мање облака, те ће се током дана задржати промјенљиво до претежно облачно вријеме, а на западу и сјеверу и облачно, претежно суво и свјежије.

Јутарња температура ваздуха износиће од два до седам, на планинама од минус два степена Целзијусова, а највиша дневна температура ваздуха биће од седам до 12, на југу неколико степени виша, а на планинама од три степена Целзијусова. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
Хоће ли нам април донијети снијег Хоће ли нам април донијети снијег
Ево када ћемо помјерити казаљке на сату Ево када ћемо помјерити казаљке на сату
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    21h 33m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    19h 2m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    13h 16m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    18h 20m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    9h 28m
    0