Европа се диви младој Српкињи – „Звијезда у успону“

19.09.2024. 18:29
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Српска атлетичарка Адриана Вилагош номинована је за престижну награду „Млада звијезда у успону“, коју додјељује Европска атлетика за 2024. годину, саопштено је данас.

У саопштењу Српског атлетског савеза (САС) се наводи да ова награда препознаје младе спортисте, које су оставиле значајан траг на европској и свјетској сцени у протеклој сезони.

- Вилагош, која се такмичи у бацању копља, својим изванредним резултатима и доследним наступима у јуниорским и сениорским категоријама постала је једна од најперспективнијих атлетичарки Европе. Њени успеси на међународним такмичењима, укључујући освајање медаља и обарање личних и националних рекорда, допринели су овој номинацији - наводи се у саопштењу САС.

Вилагош је ове године освојила сребрну медаљу на Европском првенству, била је побједница Купа Европе, а тренутно је друга на европској листи у 2024. даљином од 65,64 метара.

- Гласање за 'Младе звезде у успону' отворено је за јавност, а победнице ће бити проглашене на свечаности Европске атлетике 26. октобра у оквиру Европског конгреса који се одржава у Скопљу - саопштено је из САС.

Коментари 0
Повезане вијести
Даном сјећања на жртве масовних убистава проглашени 3. и 4. мај Даном сјећања на жртве масовних убистава проглашени 3. и 4. мај
Дјечак пао кроз прозор основне школе Дјечак пао кроз прозор основне школе
Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 28m
    0
  • Слани мафини
    13h 49m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 44m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 38m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 7m
    3