Evropa se divi mladoj Srpkinji – „Zvijezda u usponu“

19.09.2024. 18:29
0
IZVOR: sputnikportal.rs

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš nominovana je za prestižnu nagradu „Mlada zvijezda u usponu“, koju dodjeljuje Evropska atletika za 2024. godinu, saopšteno je danas.

U saopštenju Srpskog atletskog saveza (SAS) se navodi da ova nagrada prepoznaje mlade sportiste, koje su ostavile značajan trag na evropskoj i svjetskoj sceni u protekloj sezoni.

- Vilagoš, koja se takmiči u bacanju koplja, svojim izvanrednim rezultatima i doslednim nastupima u juniorskim i seniorskim kategorijama postala je jedna od najperspektivnijih atletičarki Evrope. Njeni uspesi na međunarodnim takmičenjima, uključujući osvajanje medalja i obaranje ličnih i nacionalnih rekorda, doprineli su ovoj nominaciji - navodi se u saopštenju SAS.

Vilagoš je ove godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, bila je pobjednica Kupa Evrope, a trenutno je druga na evropskoj listi u 2024. daljinom od 65,64 metara.

- Glasanje za 'Mlade zvezde u usponu' otvoreno je za javnost, a pobednice će biti proglašene na svečanosti Evropske atletike 26. oktobra u okviru Evropskog kongresa koji se održava u Skoplju - saopšteno je iz SAS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj
Dječak pao kroz prozor osnovne škole Dječak pao kroz prozor osnovne škole
Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu funkcioniše po strogim pravilima - šta treba znati Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu funkcioniše po strogim pravilima - šta treba znati
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 9m
    0
  • Slani mafini
    13h 30m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 25m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 19m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 48m
    0