Фамос кренуо припреме: Смајић, Фонтемаћи и Стијепић прве новајлије

05.07.2024. 12:57
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса из Војковића данас су почели са припремама за нову сезону Прве лиге Републике Српске.

Након сјајне прошле такмичарске године у Фамосу не скривају да су им амбиције исте, горњи дио табеле.

За разлику од прошле сезоне када је најављен пласман међу првих пет на табели, ове године, истиче Дарко Војводић, неће лицитирати са мјестима, те је битно само наставити континуитет добрих игара.

- Наше амбиције се знају, то је сами врх табеле. Одлични смо били прошле сезоне, па амбиције ове године нису ништа мање. Желим прије свега да честитам још једном момцима на прошлој сезони, посебно да се захвалим онима који више нису са нама у клубу и који су одлучили да крену неким својим путем. Огромно хвала им дугујемо. Кажем, желимо врх табеле. Нећу лицитирати овај пут са мјестима. Наш први задатак је да задржимо примат у свему у чему смо га држали прошле године. Када смо се прошле године састали били смо шарени као папагаји, многи су нас видјели у борби за опстанак, а ми смо направили чудо. Сада, то више није чудо, него се од нас то подразумјева. Ми смо навикли да побјеђујемо и тако ћемо наставити - рекао је Дарко Војводић на прозивци.

Са Дарком Војводићем ће ове године у стручном штабу бити и тренер голмана Душан Ремић, који је пред себе, заједно са клубом, поставио задатак да Фамос постане препознатљив у раду са голманима.

- Рекао је већ шеф, припреме неће бити лаке. Неки голмани су већ радили са мном, неки нису, неки ће тек. Почетак припрема је увијек тежак и напоран, али касније све иде лакше. Голмански посао је рударски посао, ја то увијек кажем. Морамо засукати рукаве ако мислимо направити резултате, а хоћемо. Играчку крижаљку ћемо рјешавати у ходу, скупа и на најбољи начин. Тренутно, добили смо голмана који долази из Зрињског, Данијела Стијепића. Ја сам лично тражио да он дође, јер имамо неку замисао и визију како то све треба да иде. Желимо да Фамос буде препознатљив по голманима и по продаји голмана. Фамос је прошле године зарадио на свом голману Игору Рончевићу, чија каријера иде својим током - рекао је Душан Ремић.

Драгомир Џајић, члан клупског руководства, очекује захтјевну сезону, јачу и тежу него прошлу, али вјерује у тим и како каже, најбољег тренера у лиги.

- Овај колектив је увијек красила сјајна атмосфера захваљујући овим старијим момцима, двојици капитена, Тешановићу, Блажићу, па Терзићу, Марковићу, па не сумњам да ће тако остати и да ће се нови момци уклопити на најбољи начин. Прошла сезона је била одлична и ја желим да честитам момцима на њој, на односу према игри, тренингу, клубу и на сјајним резултатима. Сви заједно смо урадили одличан посао и испунили амбиције. Вратили смо Фамос тамо гдје је некада био, у врху Прве лиге. Чека нас сада захтјевна сезона, испадаће много екипа и сви ће озбиљније да уђу у првенство. Чекају нас тешки противници, можда и тежи него прошле сезоне. Наше амбиције се знају, горњи дио табеле. Момци имају најбољег тренера у лиги, ту је Душан изванредан радник и сви могу напредовати уз њих. Ту смо да максимално радимо и да освјетламо образ Источне Илиџе и клуба и будемо у врху - рекао је Драгомир Џајић.

Што се тиче саме екипе, она је доживјела велике промјене. У односу на прошлу годину нема голмана Јосипа Диздара, затим Франка Абрега, Алонза Пирта, Драшка Куљанина, Огњена Стјепановића, Дејана Бјелоша, Кенана Шарића, Аднана Вранешића и Дарка Хркала.

Са прозивке су одсуствовали Младен Перовић и Младен Дракул, али на њих клуб најозбиљније рачуна у наредној сезони.

Нови фудбалери Фамоса постали су млади голман Дањел Стијепић, који долази из јуниора Зрињског, те двојица универзалаца са којима је Дарко Војводић већ сарађивао, Мујо Смајић из приједорског Рудара и Хуан Хозе Фонтемаћи из Слободе Мркоњић Града.

У наредним данима очекује се долазак неколико одличних и провјерених фудбалера који ће засигурно много доприњети самом квалитету екипе, а очекује се и разријешење статуса Павла Лазића и Семира Тире, који би се могли поново вратити међу Мотористе.

Фамос ће током припрема одиграти вјероватно пет утакмица, а противници ће бити накнадно утврђени.

Прозивци су присуствовали: Марко Терзић, Марко Тешановић, Данел Блажић, Никола Даниловић, Никша Томашевић, Стефан Ристивојевић, Мујо Смајић, Лука Асентић, Дањел Стијепић, Марко Марковић, Хуан Хозе Фонтемаћи, Марко Шкрба, Илхан Локванчи.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра градски дерби „Славијe“ и „Фамоса“ Сутра градски дерби „Славијe“ и „Фамоса“
Вироза „покосила“ свлачионицу Фамоса Вироза „покосила“ свлачионицу Фамоса
Фудбалери Фамоса над‌јачали Рудар Фудбалери Фамоса над‌јачали Рудар
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    12h 16m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    12h 24m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    5h 44m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    14h 5m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    15h 51m
    0