Фамос почео са припремама

25.06.2020. 10:25
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса из Војковића почели су са припремама за нову сезону у којој ће Мотористи највјероватније играти Прву лигу Републике Српске.

Иако ће наредне седмице Фудбалски савез Републике Српске званично саопштити имена нових прволигаша, у Фамосу вјерују да ту препрека више нема и да ће играти највиши ранг фудбала Републике Српске.

Тренеру Владимиру Дрињаку на први тренинг су се одазвала 32 фудбалера. Поред стандардних првотимаца, прикључено је неколико млађих фудбалера из омладинског погона, а првом тренингу су присуствовала и двојица новајлија, искусни нападач Бајро Спахић, те млади дефанзивац Урош Ковачевић, који ће након играња у јуниорима Славије, гдје је повремено носио и капитенску траку, одлучио да пређе у Фамос. Оправдано су са првог тренинга Фамоса одусуствовали Данијел Блажић, Дејан Пророк, Огњен Мичић, те Слободан Елез.

У наредним данима Фамос ће радити на још појачања, како би попунио све позиције у тиму, а подсјећамо договор са Мотористима је постигао и искусни Дејан Лимић.

Фудбалери Фамоса су се обратили и чланови Управе клуба, а предсједник клуба и начелник Општине Источна Илиџа, Маринко Божовић је истакао да ће учинити све како би играчи имали још боље услове за рад.

Слика

- Пред нама је нови изазов. Озбиљно смо се прихватили прилике да у наредној сезони будемо дио прволигашког друштва. Ради се на стадиону и могу да кажем да ће све бити спремно да прву утакмицу одиграмо на своме терену. Оно што ја могу да обећам фудбалерима јесте да ћу се потрудити да Фамос има буџет већи од 100.000 КМ за сезону испред нас. Нећемо ми моћи у овом тренутку да обезбиједимо велике плате фудбалерима, али настојаћемо да повећамо премије, како би и фудбалери имали још већи мотив у појединим утакмицама. Општина Источна Илиџа као главни финансијер клуба није до ребаланса буџета у могућности за још већа издвајања, и ми имамо неке своје лимите, али са уласком у Прву лигу јавило се одмах неколико људи спремних да помогну клубу. Ми ћемо се потрудити, колико је то у нашој моћи, да буџет Фамоса поново буде на нивоу када се раније играла Прва лига Републике Српске, рекао је Маринко Божовић на данашњој прозивци.

Члан управе клуба, Драгомир Ђајић, није крио задовољство што ће се по свему судећи прволигашки фудбал поново играти у Војковићима.

- То је велика ствар  за нас. Ја сам био у екипи када се играла Прва лига Републике Српске, драго ми је да и сада у клубу видим момке и људе који су и тада били са нама, да нису одустали. Прва лига је велики изазов, радимо доста и на изградњи стадиона. Било је ту доста неких ствари које је требало поправити и радови су увелико у току. Ми смо према пропозицијама Прве лиге Републике Српске морали пријавити замјенски стадион, али исто тако вјерујем да за њим неће бити потребе и да ћемо већ од првог кола играти на своме терену. Могу да пожелим много среће у раду, да све прође без повреда и да што спремније дочекамо Прву лигу Републике Српске. Жеља нам је да направимо стабилан Фамос и не желимо да будемо само пролазници у наредној сезони Прве лиге, рекао је Драгомир Ђајић.

Слика

Владимир Дрињак, тренер Фамоса, је тренерски растао уз ове момке. Формирао је костур екипе, на кратко је отишао са клупе, а онда се поново пред почетак прошле сезоне вратио на клупу и вратио екипу поново у сами врх друголигашког "Истока". Сада жели да те момке награди наступом у Првој лиги Републике Српске.

- Само ми знамо колико смо зноја, труда и суза пролили да бисмо били овдје гдје јесмо. Заслужили смо и раније да уђемо, али никада се све у потпуности није поклапало, увијек се ту појављивала и нека екипа која је имала више новца од нас и улазила у виши ранг. Сада је дошло вријеме да ми наплатимо сав тај труд. Прва лига, каква год да је, виши је ранг и озбиљнији ниво. Морамо да будемо свјесни да ће нам требати много рада и посвећености да се ту и одржимо. Ово ће бити награда за све момке који су годинама ту и који су ово заслужили. Нећемо доводити много играча. Најлакше би било довести играче са стране, али ништа нам то не значи. Екипу ће чинити момци који су изнијели све до сада уз неколико појачања на дефицитарним позицијама. Оно што ја могу са сигурношћу рећи јесте да нико неће лако однијети бодове одавде. Мораће се помучити за сваки бод, а о побједи да не причам. Нисмо ми у прилици да пријетимо некоме као што је приједорски Рудар, па да кажемо да ћемо их побиједити, али оно што могу обећати јесте да нити једна екипа неће бити борбенија од нас на терену.  Па ко нас побиједи, честитаћемо и то је то, рекао је Владимир Дрињак.

Владимиру Дрињаку ће у раду са фудбалерима помагати помоћни тренер Марко Копривица, те тренер голмана Небојша Масловарић.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    4h 4m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    4h 9m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    5h 1m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    17h 31m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    5h 15m
    0