„Фамос“ преузео улогу фаворита у градском дербију

03.11.2023. 13:56
0
ИЗВОР: katera.news

Градски дерби између Фудбалског клуба „Фамос“ и „Славије“, који се игра у недјељу на стадиону  у Војковићима, идеална је прилика да се окупе сви заљубљеници у фудбал и гледају квалитетну утакмицу.

Рекао је ово на данашњој конференцији за новинаре предсједник Фудбалског клуба „Фамос“ из Источне Илиџе Маринко Божовић, истичући да очекују велики број навијача овога клуба.

- Поред спортског, сигуран сам да ћемо видјети и здраво ривалство два спортска колектива. Публика може да очекује добру утакмицу и фер спортско надметање у којем ће побиједити бољи. Сигуран сам да ће имати шта да виде, јер ће и једна и друга екипа имати императив побједе – рекао је Божовић.

Према његовим ријечима, ФК „Фамос“ има амбиције да дође до 22 бода и настави до остваривања зацртаног циља – минимално 25 бодова до краја полусезоне.

- Након непридвидивих ситуација и ситуација које нису биле спортске и на понос појединцима, ФК „Фамос“ је постао оргазованији и јачи и психички спреман за ово коло и градски дерби – рекао је он.

Божовић је навео да након пораза у Јањи, Управни одбор очекујемо од играча да се у  неколико посљедњих првенствених кола дају 30 или 50 одсто више него иначе.

- Ако тако будемо доживљавали сваку сљедећу утакмицу, резултат неће изостати - рекао је он.

Божовић је додао да мотива пред ову утакмицу не мањка и да је потпуно сигуран да ће ово бити један од најзапаженијих наступа „Фамоса“.

Играч „Фамоса“ Младен Перовић истакао је да ће ова утакмица бити празник фудбала у Источном Сарајеву.

- Прошле године су за дерби биле пуне трибине и исто очекујемо и у недјељу. Желимо да се прикажемо у што бољем свјетлу, па одиграмо добру утакмицу и освојимо бодове који су нам јако битни – рекао је он.

Како истиче, овом утамицом желе да се одуже и искреним навијачима Фамоса због лоше одигране утакмице у Купу Републике Српске.

- Имамо посебне мотиве, подбацили смо и желимо да се искупимо свим искреним навијачима Фамоса, Дарку, предсједнику Маринку. Желимо то да исправимо и зато ћемо побиједити у овом градском дербију – рекао је он.

Шеф стручног штаба и тренер Дарко Војводић навео је да дерби чекају у добром расположењу.

- Ако погледамо прошлогодишњи дерби, који је игран у ова доба, Славија је имала 29 бодова, а ми 14. Ове године смо ми бољи на табели, напредовали смо и надам се да ћемо тако наставити. Поштујем екипу Славије, али не дајемо за право никоме да буде фаворит на нашем терену. Нека побиједи бољи, рекао је Војводић.

Како истиче, пласман на табели довољно говори.

- Сматрам да смо апсолутни фаворити – рекао је он.

Војводић је додао да много тога може да замјерити фудбалерима у утакмици против Подриња, али да је дебри прилика се ситуација поправи.

Утакмица се игра у недјељу, на  стадиону "Бранислав Лубура" у 13.30. часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Станић: Задовољство је поново бити у Славији Станић: Задовољство је поново бити у Славији
Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 54m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 50m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 34m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 46m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 19m
    0