Фамос славио у градском дербију

05.11.2023. 21:25
0
ИЗВОР: sport.dc

Фудбалери Фамоса из Војковића су у 14. колу Прве лиге Републике Српске савладали Славију у градском дербију 2:0.

Знало се и пред саму утакмицу да ово неће бити нека претјерано гледљива утакмица. Киша је од терена направила једну велику бару, па је било шта смислено било готово немогуће одиграти. Екипе су морале да се ослоне на велику борбеност и прескакање терена.

Нешто боље улази Славија у утакмицу, и из једне управо такве ситуације Радаковић послије дуге лопте излази сам на Рончевића по десној страни, голман Фамоса успјева да му скрати угао и одбрани, а онда лопта застаје у блату пред голом, па одбрана Фамоса стиже да избаци лопту у корнер.

Послије те ситуације Фамос успјева више да пребаци тежиште на противничку половину, а онда након неколико неуспјешних убацивања у казнени простор стиже и гол. Играла се 27. минута када Фамос добија прекид на двадесетак метара од гола, по средини. Младен Перовић је шутирао, лопта дира једног играча, Сирћо успјева парадом по земљи да заустави тај ударац, али Франко Абрего прати и погађа за 1:0, резултат са којим се и отишло на одмор.

Славија покушава опет на почетку другог полувремена да пренесе лопту пред гол Фамоса, али брзо им стиже други гол. Био је Фамос у хендикеп ситуацији, али се Дарко Хркало изборио за простор за центаршут, а Стјепановић поред тројице фудбалера Славије у казненом простору, иако усамљен, одлично реагује и погађа за 2:0.

Већ тада је било јасно да ће Славија по оваквом терену тешко успјети да се врати у меч, Абрего, Марковић и Лазић су командовали Фамосовом дефанзивом и мање-више са лакоћом купили све дуге лопте које су полазиле према голу не дозвољавајући Славији да покуша да врати неизвјесност у овај меч. Тек по неки покушај Соколова, недовољно да би се озбиљније запријетило Рончевићевом голу.

Стигао је Фамос да постигне и трећи погодак у завршници меча, поново је стријелац био Франко Абрего, али овај пут Божидар Рустић сигнализира офсајд позицију, тако да је на крају остало 2:0 за домаћу екипу, која задржава примат домаћег терена, док Славија продубљује своју кризу и остаје на свега 15 освојених бодова.

ФамосСлавија 2:0 (1:0)

СРЦ „Бранислав Лубура“

Гледалаца: 250

Судија: Данијел Перић (Бијељина)

Стријелци: 1:0 Абрего 27, 2:0 Стјепановић 56

Жути картони: Тешановић, Даниловић, Абрего, Марковић, Блажић, Пирт Ристовић (физиотерапеут), Арбиња, Беширевић, Карић, Крижевац, Гојковић (Славија)

Фамос: Рончевић, Лазић, Марковић, Абрего, Перовић, Пирт, Тешановић, Даниловић, Хркало (од 84. Шкрба), Вранешић (од 46. Блажић), Стјепановић (од 84. Бјелош).

Славија: Сирћо, Гојковић, Поповић, Беширевић, Мандић (од 86. Стјепић), Карић, Вучинић, Радаковић (од 58. Чворо), Арбиња, Бјелош, Крижевац.

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Станић: Задовољство је поново бити у Славији Станић: Задовољство је поново бити у Славији
Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 12m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 57m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 56m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    16h 8m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    15h 2m
    0