Фамос спреман да се такмичи у прволигашком друштву

25.05.2020. 20:54
0
ИЗВОР: sportdc.net

Фудбалери Фамоса спремни су да се послије девет година поново врате у прволигашки караван Републике Српске.

Трећепласирана екипа друголигашког ''Истока'' одлучила је да прихвати позивницу Фудбалског савеза Републике Српске, те је сада пред њима период када ће се посветити одређеним инфраструктурним радовима како би све било онако баш како треба да би се добила лиценца за такмичење у Првој лиги Републике Српске.

Биће ово круна једне генерације Фамоса предвођене тренером Владимиром Дрињаком. Подсјећамо, Фамос је посљедњи пут Прву лигу Републике Српске играо у сезони 2010/11, а недуго након испадања под командном палицом Дрињака кренула се формирати екипа чија окосница и данас носи дрес Фамоса, а у случају дефинитивног уласка у Прву лигу Републике Српске биће и тамо. Та генерација је већ имала сјајну прилику да се нађе у Првој лиги Републике Српске.

Било је то у сезони 2013-14 када је Фамос остао другопласирани на табели, одмах иза Власенице, али због тешке финансијске ситуације и немогућности да се исплати дуг од 4.200 КМ, ФСРС није дозволио Фамосу да игра бараж за Прву лигу, која је тако остала сан. Ипак, како рекосмо велики број играча из тог састава има још једну шансу пред собом да се надмеће са најбољим прволигашима Републике Српске.

- Ми смо на састанку Управног одбора у петак одлучили да прихватамо позивницу Фудбалског савеза Републике Српске. Сматрамо да смо то и заслужили, те се надамо да ћемо оправдати повјерење. Већ у наредним данима ми крећемо са радовима на стадиону и желимо да припремимо све оно што се он данас тражи, рекао је за sport.dc предсједник ФК Фамос уједно и начелник Општине Источна Илиџа, Маринко Божовић.

Он је потом реферисао и шта је то најбитније што се треба урадити.

- Прије свега, морамо да средимо позицију самог терена. Односно, морамо да направимо довољно размака између аут линија и ограде игралишта. Затим, морамо да средимо клупе за резервне фудбалере и да додамо још неке ствари у свлачионици за гостујуће играче. Потребно нам је такође и да средимо просторије на стадиону и направимо једну брифинг просторију. Нису то неки захтјевни радови, више су то неке формалне ствари.

Што се тиче финансијске конструкције, заинтересовани спонзори су се већ почели јављати.

- Пандемија коронавируса ће сигурно да погоди све, не само нас. Ми ћемо у Општини наставити да помажемо Фамос онолико колико смо у могућности. Морам рећи и да се након сазнања да бисмо могли играти Прву лигу Републике Српске већ јавило неколико спонзора који су спремни да помогну да се Фамос такмичи у Првој лиги што ме јако радује- истакао је Божовић.

Подсјећамо, фудбалери Фамоса су завршили као трећепласирана екипа Друге лиге Републике Српске група ''Исток'', одмах иза Леотара и Дрине. Те двије екипе ће по пласману у Прву лигу Републике Српске. Због проширења Прве лиге Републике Српске на 16 екипа, ФСРС је подијелио 12 позивиница екипама из двије Друге лиге Републике Српске, а са ''Истока'' своје мјесто у прволигашком каравану чекају Фамос и Сутјеска. Романија се захвалила на позиву и поручила да није спремна тренутно за Прву лигу, а исто ће по свему судећи учинити и четвропласирани Милићи.

Коментари 0
Повезане вијести
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО) Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    2h 59m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    3h 4m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    3h 56m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    16h 26m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    4h 10m
    0