ФБиХ: Издато 885 рјешења о стављању под здравствени надзор

14.05.2020. 20:15
0
ИЗВОР: СРНА

Федерални санитарни инспектори на граничним прелазима издали су 885 рјешења о стављању под здравствени надзор, односно ограничењу кретања ван мјеста боравка.

Од укупног броја рјешења издатих током јучерашњег дана, 476 су рјешења о изолацији, 169 рјешења за возаче, 143 за погранични промет и 97 за прекограничне раднике.

Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић рекао је да је надзорима и мјерама федералних инспектора, према до сада доступним подацима, обухваћено укупно 4.135 лица са пребивалиштем у Републици Српској који су у БиХ ушли преко граничних прелаза на подручју Федерације БиХ /ФБиХ/, те додао да су њихови подаци достављени Инспекторату у Бањалуци.

Према његовим ријечима, исто вриједи и за 415 лица са пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта, за које су подаци достављени Инспекторату у овом граду, саопштено је из Федералне управе за инспекцијске послове.

Ајдиновић је навео да је Инспекторат Републике Српске доставио податке о 117 лица са пребивалиштем у ФБиХ којима су санитарни инспектори током јучерашњег дана издали рјешење о кућном карантину, те додао да је то исто учинио и Инспекторат Брчко дистрикта за два лица.

Он је додао да данас истичу мјере из 1.548 рјешења о изолацији која су издали федерални санитарни инспектори, те да је до јуче за укупно 31.429 лица истекао период обавезне изолације од 14 дана.

- Позивамо све субјекте којима је новим наредбама Федералног штаба цивилне заштите омогућен рад да се придржавају хигијенских и здравствених препорука, те обавјештавамо да ће, како федералне, тако и надлежне кантоналне инспекције у заједничким активностима бити укључене у појачану контролу поштивања датих препорука, а све ради сузбијања ширења вируса корона и заштите здравља становништва - рекао је Ајдиновић.

Коментари 0
Повезане вијести
Фонд у потпуности финансира хитну здравствену заштиту Фонд у потпуности финансира хитну здравствену заштиту
Формирати комисије за рјешавање потрошачких приговора Формирати комисије за рјешавање потрошачких приговора
ФБиХ: На граничним прелазима издато 419 рјешења ФБиХ: На граничним прелазима издато 419 рјешења
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 57m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 39m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 7m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 28m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 37m
    0