FBiH: Izdato 885 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor

14.05.2020. 20:15
0
IZVOR: SRNA

Federalni sanitarni inspektori na graničnim prelazima izdali su 885 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor, odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka.

Od ukupnog broja rješenja izdatih tokom jučerašnjeg dana, 476 su rješenja o izolaciji, 169 rješenja za vozače, 143 za pogranični promet i 97 za prekogranične radnike.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović rekao je da je nadzorima i mjerama federalnih inspektora, prema do sada dostupnim podacima, obuhvaćeno ukupno 4.135 lica sa prebivalištem u Republici Srpskoj koji su u BiH ušli preko graničnih prelaza na području Federacije BiH /FBiH/, te dodao da su njihovi podaci dostavljeni Inspektoratu u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, isto vrijedi i za 415 lica sa prebivalištem na području Brčko distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu u ovom gradu, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ajdinović je naveo da je Inspektorat Republike Srpske dostavio podatke o 117 lica sa prebivalištem u FBiH kojima su sanitarni inspektori tokom jučerašnjeg dana izdali rješenje o kućnom karantinu, te dodao da je to isto učinio i Inspektorat Brčko distrikta za dva lica.

On je dodao da danas ističu mjere iz 1.548 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, te da je do juče za ukupno 31.429 lica istekao period obavezne izolacije od 14 dana.

- Pozivamo sve subjekte kojima je novim naredbama Federalnog štaba civilne zaštite omogućen rad da se pridržavaju higijenskih i zdravstvenih preporuka, te obavještavamo da će, kako federalne, tako i nadležne kantonalne inspekcije u zajedničkim aktivnostima biti uključene u pojačanu kontrolu poštivanja datih preporuka, a sve radi suzbijanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva - rekao je Ajdinović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Fond u potpunosti finansira hitnu zdravstvenu zaštitu Fond u potpunosti finansira hitnu zdravstvenu zaštitu
Formirati komisije za rješavanje potrošačkih prigovora Formirati komisije za rješavanje potrošačkih prigovora
FBiH: Na graničnim prelazima izdato 419 rješenja FBiH: Na graničnim prelazima izdato 419 rješenja
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    14h 54m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    16h 45m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    16h 32m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    7h 58m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    10h 40m
    0