ФБиХ: За 1. мај забрана кретања старијима од 65 и млађима од 18

29.04.2020. 12:38
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На конференцији за медије Кризног штаба министарства здравства ФБиХ речено је да су за три нерадна дана првомајских празника предложили доношење забране кретања старијима од 65 године и млађима од 18 година те забрану кретања за све грађане послије 20 сати.

Казао је ово Горан Черкез замјеник министра за јавно здравље казавши да, наводећи да би предложене мјере требале вриједити овог викенда, али да се наредни период намјеравају наставити с мјерама попуштања те се наредне седмице очекује отварање трговина на велико и мало.

Черкез је казао како пораст броја заражених треба само да додатно потенцира важност поштивања предложених мјера, понајприје придржавања мјера самозаштите, пише Кликс.

– Већ наредне седмице намјеравамо предложити отварање трговина на велико и мало, да менаџери здравствених институција омогуће већи прилив пацијената. Предлажемо отварање малих обрта, одвјетничких и нотарских уреда – казао је Черкез.

У протекла 24 сата корона вирус у ФБиХ је потврђен код још 33 особе. Тренутно је у Федерацији БиХ хоспитализовано 48 пацијената, пет пацијената је на респиратору.

Коментари 0
Повезане вијести
Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету
Још 14 дана полицијски час у Никшићу Још 14 дана полицијски час у Никшићу
Полицијски час прекршило 16 лица Полицијски час прекршило 16 лица
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    21h 33m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    17h 30m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    23h 37m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    20h 51m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    19h 49m
    0