Фестивал младости и љепоте на улицама Сокоца - Свечани дефиле матураната

09.06.2023. 21:48
0
ИЗВОР: infocentar.ba

Матуранти Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац вечерас су свечаним дефилеом закорачили у нову етапу живота и завршили своје средње образовање. Матуранти, њих 89, су ,као и остале генерације, овај њима важан дан започели окупљањем на платоу испред Општине Соколац, након чега је услиједила свечана шетња и наставак славља.

Сваки ученик на свој начин носи свој успјех али ипак из ове 59. генерације су се издвојили најбољи.

Најуспјешнији ученици и носиоци Вукове дипломе за школску 2022/23. годину СШЦ „Василије Остроишки“ су: Анастасија Симић, Христина Гладанац, Милица Елез,  Јелена Тодоровић, Наташа Копривица и Николина Телетина.

Слика

Фото: infocentar.ba

За ђака генерације проглашена је Анастасија Симић која је у свом обраћању изразила велику захвалност свима који су овој генерацији пружили подршку на њиховом путу кроз средњошколско образовање.

- У току ове четири године, суочили смо се са многим изазовима и препрекама. Прошли смо кроз тешке контролне, дуготрајне сате учења, али и друштвене и емоционалне турбуленције које су биле дио наше свакодневице. Данас, док стојимо овде, гледајући на све што смо прошли, не можемо да не будемо поносни. Сваки успјех који смо остварили, сваки изазов који смо савладали и свака лекција коју смо научили, све је то обликовало нашу личност и припремило нас за будуће изазове - поручила је Анастасија и додала:

- Данас, као генерација која је завршила ово поглавље, са оптимизмом и повјерењем гледамо ка будућности. Отварамо ново поглавље, испуњено новим приликама, авантурама и могућностима. Научили смо бити дисциплиновани, упорни и истрајни у својим циљевима. Научили смо да се носимо са неуспјесима, како се подићи након пада и наставити даље. Наставићемо учити, расти и развијати се како бисмо постали најбоља верзија себе. На крају, желим се захвалити свим професорима који су нам несебично дијелили своје знање, развијали наше таленте и подстицали нас да будемо бољи људи. Хвала Вам на стрпљењу, подршци и пријатељству које сте нам пружили.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: infocentar.ba

Према ријечима директора школе Дејана Боровчанина данас су испратили 59. генерацију матураната, генерацију која је изузетно талентована.

Ова генерација броји 89 ученика и карактеристична је по томе што је имала прекид у континуитету наставе због пандемије. Без обзира на потешкоће ова генерација је опет на крају показала изврсне резултате. Убијеђен сам да ћемо за многе од ових ученика чути и у будућем времену. Од њих очекујем да постану успјешни у својим пословима, и ако стекну услове, да се на директан или индиректан начин одуже својој општини. У наставку им желим пуно здравље, среће као и успјеха у даљем школовању или пословању– истакао је Боровчанин.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 46m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 30m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 43m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 57m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    20h 49m
    0