Festival mladosti i ljepote na ulicama Sokoca - Svečani defile maturanata

09.06.2023. 21:48
0
IZVOR: infocentar.ba

Maturanti Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac večeras su svečanim defileom zakoračili u novu etapu života i završili svoje srednje obrazovanje. Maturanti, njih 89, su ,kao i ostale generacije, ovaj njima važan dan započeli okupljanjem na platou ispred Opštine Sokolac, nakon čega je uslijedila svečana šetnja i nastavak slavlja.

Svaki učenik na svoj način nosi svoj uspjeh ali ipak iz ove 59. generacije su se izdvojili najbolji.

Najuspješniji učenici i nosioci Vukove diplome za školsku 2022/23. godinu SŠC „Vasilije Ostroiški“ su: Anastasija Simić, Hristina Gladanac, Milica Elez,  Jelena Todorović, Nataša Koprivica i Nikolina Teletina.

Slika

Foto: infocentar.ba

Za đaka generacije proglašena je Anastasija Simić koja je u svom obraćanju izrazila veliku zahvalnost svima koji su ovoj generaciji pružili podršku na njihovom putu kroz srednjoškolsko obrazovanje.

- U toku ove četiri godine, suočili smo se sa mnogim izazovima i preprekama. Prošli smo kroz teške kontrolne, dugotrajne sate učenja, ali i društvene i emocionalne turbulencije koje su bile dio naše svakodnevice. Danas, dok stojimo ovde, gledajući na sve što smo prošli, ne možemo da ne budemo ponosni. Svaki uspjeh koji smo ostvarili, svaki izazov koji smo savladali i svaka lekcija koju smo naučili, sve je to oblikovalo našu ličnost i pripremilo nas za buduće izazove - poručila je Anastasija i dodala:

- Danas, kao generacija koja je završila ovo poglavlje, sa optimizmom i povjerenjem gledamo ka budućnosti. Otvaramo novo poglavlje, ispunjeno novim prilikama, avanturama i mogućnostima. Naučili smo biti disciplinovani, uporni i istrajni u svojim ciljevima. Naučili smo da se nosimo sa neuspjesima, kako se podići nakon pada i nastaviti dalje. Nastavićemo učiti, rasti i razvijati se kako bismo postali najbolja verzija sebe. Na kraju, želim se zahvaliti svim profesorima koji su nam nesebično dijelili svoje znanje, razvijali naše talente i podsticali nas da budemo bolji ljudi. Hvala Vam na strpljenju, podršci i prijateljstvu koje ste nam pružili.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: infocentar.ba

Prema riječima direktora škole Dejana Borovčanina danas su ispratili 59. generaciju maturanata, generaciju koja je izuzetno talentovana.

Ova generacija broji 89 učenika i karakteristična je po tome što je imala prekid u kontinuitetu nastave zbog pandemije. Bez obzira na poteškoće ova generacija je opet na kraju pokazala izvrsne rezultate. Ubijeđen sam da ćemo za mnoge od ovih učenika čuti i u budućem vremenu. Od njih očekujem da postanu uspješni u svojim poslovima, i ako steknu uslove, da se na direktan ili indirektan način oduže svojoj opštini. U nastavku im želim puno zdravlje, sreće kao i uspjeha u daljem školovanju ili poslovanju– istakao je Borovčanin.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    6h 13m
    8
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 9m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    23h 54m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    20h 53m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    22h 5m
    0