Филипини: Популарни боксер најавио предсjeдничку кандидатуру

19.09.2021. 18:37
0
ИЗВОР: глас српске

Након скупа политичке фракције у владајућој странци Филипина ПДП-Лабан, популарни сенатор и бивши боксер Мани Пакјао најавио је данас да ће се следеће године кандидовати на предсједничким изборима због копрупције и, како је рекао, „лежерног” односа предсједника Родрига Дутертеа према Кини.

Пакјао је прихватио номинацију својих политичких савезника током националне скупштине своје политичке фракције у владајућој странци ПДП-Лабан, само неколико дана након што је супарничка фракција именовала сенатора Кристофера Бонг Гоа, Дутертеовог дугогодишњег помоћника за свог предсједничког кандидата, преноси Ројтерс.

-Ја сам борац и увек ћу бити борац, и у рингу и ван ринга. Прихватам вашу кандидатуру за председника Филипина- рекао је сенатор Пакјао (42) током скупштинског говора.

Један од највећих боксера свих времена и једини који је у својој 26-годишњој спортској каријери имао свјетске титуле у осам различитих верзија Пакјао се сматра легендом бокса, међутим упркос својој популарности он заостаје у анкетама за Дутертеовом ћерком Саром Дутерте-Царпио која је водећи кандидат.

Неколико недеља након што је оспорио Дутертеа због његовог ставова о Кини и досијеа о корупцији, Пакјао у јулу свргнут са са позиције лидера ПДП-Лабана, али је његова фракција одбацила његово свргавање.

Пакјао, некада блиски савезник предсједника Дутертеа, тврди да се о више од 10 милијарди песоса (200 милиона долара) помоћи за санирање последица пандемије намјењених сиромашним породицама не води рачуна и додаје да је то само једно откриће у његовој истрази корупције.

Коментари 0
Повезане вијести
Крвави обрачун: Избоден боксер! Крвави обрачун: Избоден боксер!
Мичић бољи, Мађар славио судијском одлуком Мичић бољи, Мађар славио судијском одлуком
Снажан земљотрес погодио Филипине Снажан земљотрес погодио Филипине
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    22h 10m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 28m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 55m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 43m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 4m
    0