Филм "Дара из Јасеновца" биће приказан на 13 универзитета у Кини

26.04.2023. 15:58
0
ИЗВОР: srna.rs

Филм "Дара из Јасеновца" Предрага Гаге Антонијевића биће приказан на 13 универзитета у исто толико провинција у Кини у оквиру програма "Живо наслеђе - Фестивал српског филма" који организују Филмски центар Србије и Удружење за размјену образовања између Кине и Србије.

Од 8. маја до краја семестра на кинеским универзитетима биће приказано пет остварења из шездесетих и седамдесетих година прошлог вијека, девет из новије домаће продукције, као и један инострани анимирани филм реализован у Србији, саопштио је Филмски центар Србије.

На фестивалу ће бити приказани филмови "Невиност без заштите" Душана Макавејева, "Двоје" Александра Петровића, "Девојка" Младомира Пурише Ђорђевића, "Повратак" Живојина Павловића, "Празник" Ђорђа Кадијевића, "Јужни ветар" Милоша Аврамовића, "Реална прича" Гордана Кичића и "Дара из Јасеновца" Предрага Гаге Антонијевића.

Биће приказани и "Отац" Срдана Голубовића, "Страхиња Бановић" Стефана Арсенијевића, "Срећан Божић, Ји Ву" Младена Ковачевића, "Зашто је Драган направио оркестар" Николе Спасића, "Пуцњи у Марсеју" Гордана Матића и анимирани филм "Принц мора"- висококвалитетна анимација коју је реализовала филмска индустрија у Србији. 

Коментари 0
Повезане вијести
Карађорђева звезда Дари из Јасеновца Карађорђева звезда Дари из Јасеновца
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Е-цигарете стижу из Кине и Малезије Е-цигарете стижу из Кине и Малезије
Најчитаније
 • Возачи одустају од вожње на плин
  23h 13m
  4
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  10h 56m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  9h 20m
  0
 • Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер
  22h 24m
  0
 • Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице
  9h 35m
  0