Филм "Поп" Владимира Хотињенка отвара 11. Ревију руског филма у Палама

06.12.2019. 14:49
0
ИЗВОР: Катера

У организацији Амбасаде Руске Федерације у БиХ и Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву у периоду од 9. до 13. децембра 2019. године, у Палама ће бити одржана 11. Ревија руског филма, на којој ће бити приказана највећа достигнућа руске кинематографије.

У саопштењу из Деканата Филозофског факултета се наводи да ће овогодишњу Ревију руског филма отворити филм Владимира Хотињенка "Поп", који је снимљен према истинитој причи из периода Великог отаџбинског рата.

Отварању Ревије присуствоваће представници Амбасаде Руске Федерације у БиХ и представници Руске хуманитарне мисије на Балкану, са којима Филозофски факултет Пале већ дуже вријеме успјешно сарађује.

Љубитељи руског филма моћи ће у уторак, 10. децембра да погледају филм "Дневник његове жене", који говори о животу руског књижевника Ивана Буњина. У сриједу, 11. децембра, биће приказан филм "Острво", који је изузетно остварење Павла Лунгина, а у четвртак 12. децембра биће приказан филм "Сунчаница" великог и можда највећег Никите Михалкова, снимљен према мотивима Ивана Буњина.

Посљедњег дана Ревије, у петак 13. децембра, биће приказан филм "Бездушни 2" аутора Романа Пригунова. Сви филмови биће приказивани у термину од 19:00 часова, а улаз на пројекције филмова је бесплатан.

Ревија руског филма у Палама постала је урбана традиција, која је одржала континуитет и одржава се већ 11 година заредом. Велики допринос реализацији претходних десет Ревија руског филма дао је новинар Жељко Стојановић, који од ове године није у организацији ове ревије.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    4h 3m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    3h 43m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 6m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    8h 3m
    2
  • Полицајац убоден ножем!
    21h 28m
    0