Физички обрачуни узнемирили грађане, полиција ће све преузети да се не понове

17.12.2019. 18:51
0
ИЗВОР: Srna

Физички обрачун у Фочи, који се догодио 11. децембра и у којем је једно лице тешко повријеђено, изазвао је узнемирење грађана и медијску пажњу, а полиција предузима све мјере и радње да не дође до сличних догађаја, истакнуто је на конференцији за новинаре Полицијске управе Фоча.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Душко Томовић подсјетио је да је 11. децембра, око 13.00 часова, у Улици Светог Николе, лице чији су иницијали Ј.М. задобило тешке повреде главе у виду вишеструких ломова.

-Одмах је обавијештено Окружно јавно тужилшатво Требиње, а поступајући тужилац је догађај оквалификовао као кривично дјело тешка тјелесна повреда. За извршење овог кривичног дјела осумњичена су лица В.Б, М.Б. и С.Б, који су одмах по запримљеној пријави лишени слободе и над којим је извршена криминалистичка обрада- рекао је Томовић.

Он је додао да је, према наредби Основног суда у Фочи, извршен претрес куће и возила која користе осумњичени.

-Окружном јавном тужилаштву Требиње, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, 12. децембра предато је лице чији су иницијали В.Б. због постојања основа сумње да је починило кривично дјело тешка тјелесна повреда на штету лица Ј.М.- навео је Томовић.

Он је напоменуо да је истрага још у току и да више детаља не могу откривати, а потврдио је да се овај физички обрачун може довести у везу са претходним обрачуном у Фочи када су тјелесне повреде нанесене лицу чији су иницијали М.Д.

Томовић је рекао да полиција предузиме све мјере и радње да не дође до сличних догађаја.

-Мишљења смо да у наредном периоду неће бити таквих догађаја, све ћемо предузети да до њих не дође, да обезбиједимо личну и имовинску сигурност свим нашим грађанима- истакао је Томовић.

На редовној конференцији за новинаре наведено је да је на подручју Полицијске управе Фоча у новембру ове године регистровано 19 кривичних дјела, девет мање у односу на исти мјесец лани.

Догодило се 26 саобраћајних незгода, двоструко више у односу на прошлогодишњи новембар, срећом без погинулих, а основни узрок је брза вожња и непридржавање ограничења брзине.

У области јавног реда и мира почињено је 20 прекршаја, што је, такође, повећање за 100 одсто у односу на исти мјесец прошле године.

Коментари 0
Повезане вијести
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    8h 51m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 31m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    21h 16m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 37m
    0