ФК Леотар побједник купа Српске

03.06.2021. 19:04
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Фудбалери Леотара су побједници Купа Републике Српске за сезону 2020/21. Екипа прволигаша из Херцеговине је са 2:0 савладала фаворизованог премијерлигаша Крупу и тако стигла до трећег наслова у клупској историји.

Са друге стране тим из кањона Врбаса није био успјешан ни у свом четвртом финалу.

Прву велику прилику имали су Требињци у 12. минуту, када је Милош Секуловић са неколико метара шутирао поред гола.

На другој страни, у 27. минуту, Тони Јовић је имао прилику да из слободног ударца са 18 метара угрози противнички гол, покушао је да шутира испод живог зида, али лопта није прошла.

Играо се 30. минут када су играчи Леотара дуго комбиновали у шеснаестерцу, а онда је лопта враћена назад до Анела Рамића који је топовски шутирао са 20-ак метара, међутим, голман Крупљана Василије Колак је успио да избаци лопту у корнер.

Крупа је нову шансу имала у 34. минуту, центаршут из слободног ударца са десне стране извео је Јовић и пронашао Макитана који је шутирао главом преко гола.

Узвратио је херцеговачки тим у три минута касније, Драго Максимовић се добро ослопбодио свог чувара и шутирао искоса право у Колака, а било би много боље да је упутио повратни пас ка усамљеном Драгану Ристићу.

На старту другог полувремена Крупа је кренула агресивно, шансе су имали Никола Дујаковић у 46. и Мухарем Ћивић два минута касније, нису били прецизни, као ни Никола Мандић у 52. минуту, када је са неколико метара главом послао лопту поред гола.

Играо се 60. минут када је играч Крупе на позајмици у Леотару Данило Шиповац добио добру лопту ушао је у шеснаестерац гдје био бржи од Игора Макитана који га је оборио, тако да је судија Драган Кесић показао на бијелу тачку.

Због указивања помоћи младом крилном фудбалеру на извођење казненог ударца чекало се два минута, а сигуран са 11 метара био је искусни Драган Ристић.

Послије дуге акције играча Крупе у 65. минуту лопта је стигла до Дујаковића који је са са 17 метара шутирао преко гола, а након протеста код судије од ког је тражио да покаже на корнер добио је жути картон.

Одлука је пала у 74. минуту када је резервиста Лазар Зечевић истрчао контру, побјегао је Милошу Каришику, заобишао и голмана Колака, а онда послао лопту у небрањену мрежу.

Покушавали су Крупљани до краја меча, међутим нису успјели да пронађу пут до противничке мреже, тако да је остало 2:0.

Леотару је за освојен Куп припало 10.000 конвертибилних марака, док је Крупа као поражени финалиста добила упола мању суму.

Коментари 0
Повезане вијести
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    11h 24m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    10h 8m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 53m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    22h 35m
    0