Фоча: Почињу тестирања у Универзитетској болници

25.05.2020. 17:32
0
ИЗВОР: Srna

У Универзитетској болници Фоча ове седмице почиње са радом лабораторија за тестирање на вирус корона, а биће отворена и нова поликлиника са модерно опремљеним амбулантама, истакнуто је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Начелник општине Радисав Машић каже да ће у сриједу, 27. маја, почетак рада лабораторије и нове поликлинике озваничити премијер Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

-Болница је оспособљена за тестирање и сутра почиње са тим послом, а прекосутра ће министар и премијер то и званично отворити и рећи шта су даљи планови у нашој болници- рекао је Машић.

Он је подсјетио да је у Универзитетској болници Фоча у току завршна фаза реконструкције, која, осим нове поликлинике, подразумијева нове операционе и ангио-салу, те опремање болничких одјељења.

Машић је навео да ће локална управа дати допринос изградњом обилазнице са 50 паркинг мјеста, чиме ће бити олакшан прилаз новој поликлиници и обезбијеђено паркирање возила.

На сједници Кризног штаба констатовано је да ће радно вријеме свих угоститељских објеката у Фочи, како је то регулисано одлуком Републичког штаба, до 8. јуна бити од 6.00 до 23.00 часа, док трговине неће мијењати постојећи режим рада - до 21.00 радним данима и викендом до 18.00 часова.

Под здравственим надзором у Фочи остало је још десет особа, а у ковид одјељењу Универзитетске болнице два пацијента из Калиновика позитивна на вирус корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Научно истраживање "Вучје стопе" на Алпима Научно истраживање "Вучје стопе" на Алпима
Младића из Фоче ударила струја, тешко повријеђен Младића из Фоче ударила струја, тешко повријеђен
Мјештани траже да се заштити природни феномен и не одлаже отпад Мјештани траже да се заштити природни феномен и не одлаже отпад
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    15h 11m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    18h 50m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    13h 20m
    0
  • Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
    22h 14m
    2
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    2h 1m
    0