Foča: Počinju testiranja u Univerzitetskoj bolnici

25.05.2020. 17:32
0
IZVOR: Srna

U Univerzitetskoj bolnici Foča ove sedmice počinje sa radom laboratorija za testiranje na virus korona, a biće otvorena i nova poliklinika sa moderno opremljenim ambulantama, istaknuto je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da će u srijedu, 27. maja, početak rada laboratorije i nove poliklinike ozvaničiti premijer Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

-Bolnica je osposobljena za testiranje i sutra počinje sa tim poslom, a prekosutra će ministar i premijer to i zvanično otvoriti i reći šta su dalji planovi u našoj bolnici- rekao je Mašić.

On je podsjetio da je u Univerzitetskoj bolnici Foča u toku završna faza rekonstrukcije, koja, osim nove poliklinike, podrazumijeva nove operacione i angio-salu, te opremanje bolničkih odjeljenja.

Mašić je naveo da će lokalna uprava dati doprinos izgradnjom obilaznice sa 50 parking mjesta, čime će biti olakšan prilaz novoj poliklinici i obezbijeđeno parkiranje vozila.

Na sjednici Kriznog štaba konstatovano je da će radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata u Foči, kako je to regulisano odlukom Republičkog štaba, do 8. juna biti od 6.00 do 23.00 časa, dok trgovine neće mijenjati postojeći režim rada - do 21.00 radnim danima i vikendom do 18.00 časova.

Pod zdravstvenim nadzorom u Foči ostalo je još deset osoba, a u kovid odjeljenju Univerzitetske bolnice dva pacijenta iz Kalinovika pozitivna na virus korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima
Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen
Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    16h 54m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    20h 33m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    15h 3m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    23h 57m
    2
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    3h 44m
    0