Фоча: Помоћ за 100 породица

29.04.2020. 14:38
0
ИЗВОР: СРНА

Представници швајцарске хуманитарне организације "Каритас" у БиХ уручили су данас фочанском Центру за социјални рад вриједносне бонове за 100 социјално угрожених породица које су директно погођене посљедицама епидемије вируса корона.

Боновима у висини од 50 до 125 КМ, зависно од броја чланова, одабрани корисници ће у наредна три мјесеца моћи да купе прехрамбене и друге намирнице у трговинама "Конзума".

Замјеник директора швајцарског "Каритаса" у БиХ Златан Савић појаснио је да ће породице које броје до два члана добити бонове од 50 КМ, породице са три и четири члана следује бон од 70 КМ, већи број чланова породице добиће бон од 100 КМ, док породице са више од осам чланова следује бон од 125 КМ.

- Они ће имати могућност да у трговинама `Конзума`, с обзиром на то да смо са тим ланцем потписали уговор, подигну робу у вриједности бонова. Неопходно је да са собом носе личну карту како би се знало да је то корисник који је добио бон од `Каритаса`. Моћи ће да купе све намирнице и другу робу, није лимитирано ништа, осим што неће моћи да купе алкохол и цигарете - навео је Савић.

Списак породица, које ће добити вриједносне бонове, саставио је Центар за социјални рад.

Директор ове установе Снежана Голијанин каже да су одабране породице које су се нашле у стању социјалне потребе, погођене епидемијом вируса корона, односно које немају посао нити било какав извор прихода.

- Много ће им значити ова помоћ у наредна три мјесеца, јер имамо људе који су радили сезонске послове, а сада немају никакав посао. Стотину породица је коначан број, а обухваћене су све породице са подручја Фоче - рекла је Голијанин.

Начелник Фоче Радисав Машић истакао је да је ова помоћ само један од примјера добре сарадње "Каритаса" са овом локалном заједницом.

Он је нагласио да је помоћ породицама у тешкој економској ситуацији изазваној вирусом корона и те како добродошла.

- Једна, заиста, лијепа акција и захваљујемо `Каритасу` на разумијевању и помоћи. Са овом организацијом имамо добру сарадњу, заједно реализујемо и акцију додјеле пластеника на подручју Фоче и сигурно ћемо сарадњу интензивирати у наредном периоду, уз добре резултате и на корист грађана - рекао је Машић.

Осим Фоче, хуманитарна акција додјеле новчаних ваучера породицама у стању социјалне потребе реализује се у још 15 општина у БиХ.

Донатори су Министарство спољних послова Швајцарске и хуманитарна организација "Каритас".

Коментари 0
Повезане вијести
Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 42m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    5h 15m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 52m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    5h 21m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    5h 19m
    0