Фоча: Резултати тестирања охрабрују, задржати максималан опрез

06.05.2020. 15:46
0
ИЗВОР: СРНА

Резултати тестирања особа из Фоче на присуство вируса корона охрабрују јер су сви узорци били негативни, али је потребно задржати максималан опрез и поштавање свих прописаних мјера, истакнуто је на данашњем састанку општинског Штаба за ванредне ситуације.

Протеклих неколико дана тестирано је више здравствених радника из Дома здравља и Универзитетске болнице Фоча, као и особа које су биле у контакту са позитивним на вирус корона и резултати свих тестова су негативни.

Тестирања се настављају, речено је на састанку Штаба.

Начелник општине Радисав Машић истакао је да је потребно и даље задржати опрез јер нико није имун на вирус, те да се нико не може ослободити бојазни да вирус корона неко не би могао донијети и у Фочу.

- На то нас упозорава стање у Калиновику и Невесињу, из свих тих општина добијамо пацијенте у нашој болници, тако да постоји реална опасност од преношења заразе. Зато грађанима и даље упозорење да се придржавају свих мјера које струка препоручује и да буду досљедни у томе, посебно у поштовању растојања и ношења маски - напоменуо је Машић.

У Универзитетској болници Фоча, на посебном ковид одјељењу, смјештено је осам пацијената из Калиновика и Гацка, од којих је седморо позитивно на вирус корона.

На подручју општине Фоча, изузев два лица код којих је потврђено присуство вируса у току лијечења од других болести на Универзитетском клиничком центру у Бањалуци, нема заражених.

Под здравственим надзором су 24 лица, од којих једно у карантину.

Из надзора је изашло 198 лица.

Штаб је донио одлуку да продавнице данас, због полицијског часа, раде до 14.00 часова, док ће од сутра, када се почетак полицијског часа помијера на 22.00 часа, радно вријеме продавница остати до 18.00 часова и то до понедјељка 11. маја.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 2m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 46m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 31m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 30m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 36m
    0